Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Κληρωθέν θέμα Γενικού Ποινικού Δικαίου κατατακτήριων εξετάσεων Νομικής Αθηνών 2022-2023

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-19:00

Θέμα:
α) Τι γνωρίζετε για την πλάνη περί την υπαγωγή (αναφέρατε παραδείγματα);

β) Ο Α αναθέτει στον Β να σκοτώσει τον Γ έναντι αμοιβής 30.000 ευρώ, την οποία του προκαταβάλλει. Όταν ο Γ αντικρύζει τον Β με προτεταμένο το έμφορτο πιστόλι του, τον αναγνωρίζει, γιατί ήσαν συμμαθητές στο Δημοτικό και έκπληκτος αναφωνεί: "Β εσύ;". Μετά ο Β φεύγει τρέχοντας χωρίς να επιστρέψει την αμοιβή του στον Α.
Αξιολογείστε ποινικώς τη συμπεριφορά των Α και Β.

Παιδιά τέλος και φέτος οι κατατακτήριες... εύχομαι καλά αποτελέσματα να έχετε και καλές γιορτές!!!!

Ένας νέος χρόνος θα φέρει υγεία και επιτυχίες στον κάθε έναν από εσάς φτάνει να είστε εκεί και να προσπαθείτε για αυτές!!!

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν είχαμε φέτος κανένα υποψήφιο από Δημόσια Διοίκηση Παντείου και Νομική Θεσσαλονίκης για να πάρουμε τα θέματα... δεν πειράζει... την επόμενη φορά.

235 σχόλια:

  1. Στο πρώτο τι απαντάμε ρε παιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια λύση στο πρακτικό παιδιά;πως σας φάνηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει καρα σος το πρώτο ερώτημα,και γενικά οι πλάνες είναι όλες σος,απλά στο πρακτικό δεν ξέρω τι παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 186πκ νομίζω είναι για τον Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον Β οικοιοθελης υπαναχώρηση από μη πεπερασμένη απόπειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Β πρόκειται μάλλον για ΣΧΕΤΙΚΩΣ απρόσφορη απόπειρα λόγω αντικειμένου (υλικού αντικειμένου του 299παρ. 1ΠΚ), διότι δεν τον σκότωσε λόγω σύμπτωσης (τον γνώριζε από το Δημοτικό), δηλ. ήταν τυχαίο το γεγονός που δεν τον σκότωσε και όχι λόγω υπαναχώρησης (σύμφωνα με τα δεδομένα του πρακτικού). Επιπλέον δε ο Β έχει τελέσει αφαίρεση χρημάτων από τον Α (κλοπή), αλλά πώς το δικαιολογεί κανείς αφού πρόκειται για αμοιβή προκειμένου να διαπράξει κακούργημα;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκκουσια υπαναχωρηση απο μη πεπερασμενη αποπειρα ο Β
    κ ο Α για ΠΚ186 ατιμωρητος κ αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα ξεχασα πανω να πω ο Α ηθικος αυτουργος

      Διαγραφή
    2. Αυτό είπα και γω φίλε

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι ηθικός αυτουργός. Το όργανο που χρησιμοποίησε δεν τέλεσε άδικη πράξη. Άρα το πολύ 186 ΠΚ

      Διαγραφή
  8. Μόλις ο Γ τον αναγνώρισε ο Β το έβαλε στα πόδια,αυτό τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκουσια υπαναχωρηση απο μη πεπερασμενη αποπειρα ειναι. το απο ντοπη κλπ που ειδα να λενε πανω, καλυτερα να μην δημιουργουμε δικο μας πρακτικο.. παντως εκουσια η υπαναχωρηση

      Διαγραφή
    2. Όμως το ότι αναγνώρισε τον συμμαθητή του Γ από το Δημοτικό, σημαίνει ότι έφυγε και δεν τον σκότωσε όχι οικειοθελώς, αλλά από "εξωτερικά εμπόδια". Δηλ. η υπαναχώρηση του Β δεν έγινε εκουσίως, αλλά επειδή αναγνώρισε τον Γ (ετερόνομη και όχι οικειοθελής υπαναχώρηση)

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο σ αυτό,άρα τι ήταν;

      Διαγραφή
    4. Εφόσον δεχθούμε ότι η υπαναχωρητική συμπεριφορά του Β έγινε από εξωτερικά εμπόδια (τον αναγνώρισε το θύμα), τότε θα τιμωρηθεί για απρόσφορη απόπειρα λόγω αντικειμένου. Σε αυτό καταλήγω, αποκλείοντας την εκούσια υπαναχώρηση.

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. μπραβο! τοτε, περασες!!! ααααασεεεεε

      Διαγραφή
    2. Θεωρείς ότι ήταν δύσκολα;εγω προσωπικά πάντα, τα θεωρώ εύκολα

      Διαγραφή
    3. εε μπραβο! και εις ανωτερα! και τι θες; βραβεια και τιμες; εσυ θα σαι απο τις ιδιοφυιες εκει εξω που εχουν τοσο ελευθερο χρονο γιατι τα ξερουν ολα με μιση ωριτσα διαβασματακι ή και απο μονοι τους, εκ γενετης χαχαχ κ μπαινουν να παιξουν με τον πονο τον αλλων. congrats και εις ανωτερα!

      Διαγραφή
  10. Είναι πολύ αρνητικό να μην σέβεται κάνεις τον κόπο του άλλου και την προσπάθεια του.
    Σιγουρα για καποιους ίσως ήταν πιο εύκολα αλλά ο ο καθένας έχει την πορεία του και την προσπάθεια του και αξίζει σεβασμού.
    Αν κάποιος δεν τα καταφέρει θα πρεπει σίγουρα να προσπαθήσει τουλάχιστον μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο γράφων περί πολύ εύκολων θεμάτων (στο ποινικό και στο συνταγματικό) είτε δεν έλαβε καν μέρος στις καταταρκτήριες είτε δεν κατάφερε να γράψει κάτι. Τα θέματα, όπως πάντα, ήταν δύσκολα και πρέπει να έχεις κοπιάσει πολύ για να ανταπεξέλθεις
    αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το να λέει κάποιος την γνώμη του αν ήταν εύκολα η δύσκολα είναι δικαίωμα του,ούτε σας έβρισε ούτε σας ειρωνεύτηκε ούτε είπε ότι δεν κοπιάσετε ούτε ότι δεν σέβεται,απλά είπε την γνώμη του ,αυτά είναι υποκειμενικά,και ναι τα θέματα φέτος ήταν πολύ ποιο εύκολα από τα περσινά είτε το θέλουμε είτε όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα στις εξετάσεις είναι ότι όλοι όσοι δώσαμε κάναμε μια προσπάθεια...
      Ο καθένας όσο μπόρεσε απλά δεν μου αρέσει να βλέπω σε μια ομάδα να υπάρχουν διαφωνίες και υπαινιγμούς.
      Η αξιολόγηση των κατατακτηριων γίνεται με βάση την γνώση αλλά και την απαίτηση να απαντάς σφαιρικά πάνω σε ένα θέμα..
      Καλά αποτελέσματα σε όλους

      Διαγραφή
    2. Τότε πες μας την απάντηση στο πρακτικό, που ψάχνουμε να τη βρούμε!
      Διαφώτισε και εμάς που θεωρούμε τα θέματα δύσκολα.
      Άλλωστε, αυτό κάνουμε εδώ στο blog: ανταλλάσσουμε απόψεις για τα θέματα, για να βρούμε λύσεις είτε είναι εύκολα είτε δύσκολα και δεν αποφαινόμαστε για τη δυσκολία τους ή την ευκολία τους

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς σε αυτό το μπλογκ και όχι μόνο ανταλλάσσουμε απόψεις και λύνουμε απορίες! Και το θεμα δεν ήταν εύκολο έχει παγίδες.

      Διαγραφή
  13. Όσοι το θεωρούν εύκολο να πουν την λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ θεωρώ για τον Α 186 πκ,δεν είναι ηθικός αυτουργός,και ο Β για υπαναχώρηση από μη πεπερασμένη απόπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Α και Β ευθύνονται για 186 ΠΚ. Επίσης, για τον Β η απόπειρα είναι πεπερασμένη και υπάρχει υπαναχωρηση 43.3. Τέλος ο Α δεν είναι ηθικός αυτουργός αφού ο Β δεν έχει τελέσει τελειωτικα άδικη πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Α είναι ηθικός αυτουργός απόπειρας ανθρωποκτονίας.

      Ο Β ευθύνεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η υπαναχώρηση του δεν τον οφελεί γιατί έγινε από εξωτερικά εμπόδια και δεν ειναι οικειοθελής. (Έχει δώσει ένας φίλος παραπάνω ωραία απάντηση σε παραπέμπω εκεί).

      Επίσης με βάσει τις θεωρίες για την αρχή εκτέλεσης στην απόπειρα η προέκταση του όπλου με σκοπό την στόχευση αποτελεί αρχή εκτέλεσης ακομα και αν δεν έριξε το βλήμα μέχρι τότε. (Πράξεις που τελούν σε άμεση και αναγκαία συνάφεια).

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, και την τυπική αντικειμενική θεωρία ακολουθεί και ο ΠΚ. Αυτό όμως δεν δίνει την απάντηση για το ακριβές αξιόποινο του Β

      Διαγραφή
    3. 186πκ σε συρροή με απόπειρα 299πκ εγώ έβαλα.. τώρα θα δείξει

      Διαγραφή
  16. Σε ένα πρακτικό ξεκινάμε πάντα από τον φυσικό αυτουργό και μετά πάμε στους συμμέτοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον Β έχουμε απόπειρα ανθρωποκτονίας 299 παρ 1 και
    Υπαναχώρηση. Αρθρο 44. 1. Η απόπειρα μένει ατιμώρητη, αν ο δράστης άρχισε την ενέργεια για την τέλεση του κακουργήματος ή πλημμελήματος, αλλά δεν την ολοκλήρωσε από δική του βούληση και όχι από εξωτερικά εμπόδια
    Μετά μετράμε τι είπε ο Α στον Β να κάνει, τι έκανε εν τέλει ο Β και είναι αξιόποινος μόνο για την απόφαση 186 παρ 1
    Τα λεφτά που παρακράτησε όμως ο Β τι τα τα κάνουμε; Και ο Α που τα πλήρωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ζήτημα που γεννιέται εδώ και έπρεπε ίσως να αναλύσετε είναι αν έγινε υπαναχώρηση από δική του θέληση είτε από εξωτερικά εμποδια και να αναλύσετε αυτές τις δυο έννοιες. Μετά από πεπερασμενη ή μη πεπερασμενη και αν υπάρχουν απόψεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα από το βιβλίο του Μυλωνοπουλου και όχι μόνο να απαντήσετε απλά με τι τιμωρούμε τον καθένα συμμέτοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τον Β (αυτουργό), μάλλον δεν πρόκειται για υπαναχώρηση από πεπερασμένη απόπειρα και το στηρίζω στο ότι ο Β με τη υπαναχωρητική συμπεριφορά του κατευθύνεται μεν στην αποτροπή του εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά τελικά εδώ το αποτέλεσμα δεν επήλθε από τυχαίο λόγο, επειδή δηλ. o B αναγνωρίσθηκε από το ίδιο το θύμα: "Β εσύ;"
    Εξαιτίας αυτού, θεωρώ ότι μάλλον ήταν σχετικώς απρόσφορη απόπειρα για τον Β συν την κλοπή.
    Για τον Α, μάλλον για απόπειρα ηθικής αυτουργίας είναι αξιόποινος και δεν νομίζω ότι μένει ατιμώρητος αφού υπάρχει το 186ΠΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα θέματα ως προς τη βαθμολογία ήταν ισοδύναμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε να το μάθουμε κάπως;

      Διαγραφή
    2. αυτό με προβληματίζει και μένα.. υπάρχει περίπτωση μια μικρή ερώτηση θεωρίας να πιάνει όσο ολόκληρο το πρακτικο; δηλαδή 10 μονάδες μου φαίνεται υπερβολή

      Διαγραφή
    3. Η ερώτηση της θεωρίας με προβληματίζει ως προς το τι ήθελε να γράψουμε. Ναι ήθελε την πλάνη περι την υπαγωγή αλλά ήθελε να αναλυθούν όλες οι πλάνες ή μονο η πλάνη περι την υπαγωγή και η νομική πλανη;

      Διαγραφή
    4. Ως προς το πόσο μικρή ήταν η ερώτηση της θεωρίας δηλαδή με προβληματίζει και το πόσο έπιανε άραγε ή αν ήταν ισοδύναμη με το πρακτικό

      Διαγραφή
    5. Μόνο την πλάνη περί την υπαγωγή,απλά είχε αρκετά παραδείγματα ο Μυλωνόπουλος και περιπτώσεις στην πλάνη αυτή ,σχετικά μικρή ήταν η απάντηση ναι ,απλά ήθελε πολύ θεωρία το πρακτικό οπότε οκ ίσως γι'αυτό

      Διαγραφή
  21. Για τον Β ανάλυση για το αν είναι πεπερασμένη ή μη σύμφωνα με τις θεωρίες (συνολικής θεώρησης,επί μέρους πράξεων, σχεδίου του δράστη,και τέλος ότι η επικρατούσα είναι των επί μέρους πράξεων) και μετά επίσης ανάλυση για το οικοιοθελης ή μη σύμφωνα με τις θεωρίες (ψυχολογικής θεωρία, αξιολογική θεωρία,του roxin η λογική των εγκληματιών,επιτασης κινδύνου,και την τελευταία που θεωρεί ο Μυλωνόπουλος ως ορθή την θεωρία της αποκατάστασης της συστημικής εμπιστοσύνης).Για τον Α απόπειρα ηθικής αυτουργίας που τιμωρείται ως τέτοια από το άρθρο 186πκ το οποίο έχει τροποποιηθεί το 2019 όπου προστέθηκε η αμοιβή εξού και στο πρακτικό το ποσό των 30000€,πριν την τροποποίηση δεν απαιτούσε αμοιβή για την στοιχειοθέτηση του 186πκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η θεωρία του Roxin δε θα μπορούσε να υποστηριχθεί λόγω οτι ο Β ένιωσε το αίσθημα της ντροπής που τον αναγνώρισε ο συμμαθητής του απο το δημοτικό; Άρα να ειναι επομένως υπαναχώρηση απο μη πεπερασμένη απόπειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήθελε να μας πει το πρακτικό ότι ένιωσε ντροπή θα μας το έδινε. Το να υποθέσουμε εμείς είναι λάθος νομίζω. Απαντάμε πάντα στα δεδομένα πρακτικού που στην περίπτωση αυτή ήταν απλά ότι αναγνώρισε τον Β.

      Διαγραφή
  23. Απ' ότι κατάλαβα παιδιά ήθελε τις θεωρίες αυτές παραπάνω και τις ζητούσε μέσω του πρακτικού και ήταν πολλές ακόμα και περίληψη να έκανες από αυτές ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γνωρίζει κανείς αν απαντήθηκε το θέμα από τα φροντιστήρια;
    Είναι οικειοθελής η υπαναχώρηση ή από εξωτερικά εμπόδια/εξαναγκάστηκε;
    Είναι πεπερασμένη ή μη;
    Είναι Ηθικός αυτουργός ή θα εφαρμοστεί το 186.. γιατί πραγματικά όλοι γράφουν κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι λύσεις που έλαβα απο γνωστό φροντ είναι ότι ο Α είναι ηθικός αυτουργός απόπειρας και ο Β διέπραξε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η υπαναχώρηση του δεν είναι εκούσια γιατί έγινε απο εξωτερικά αίτια. Εννοειται και αναφορά σε όλες τις θεωρίες για ηθ.α απόπειρα και υπαναχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθικός αυτουργός απόπειρας ανθρωποκτονίας ; Αρα 299 ή 186;

      Διαγραφή
    2. Ναι σωστά τι από τα δύο;εγώ πιστεύω 186 είναι

      Διαγραφή
    3. Εφόσον ηθική αυτουργία για ανθρωποκτονία παρακίνεισαι τον Β να τελέσει, και δεδομένου το 186 αναγράφει "αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη", συνεπώς δε μπορεί να είναι 299 ?

      Διαγραφή
    4. και τα δυο σε συρροή κατ'ιδεαν φαινομενικη

      Διαγραφή
  26. Η σωστή απάντηση παιδιά είναι του ανώνυμου με τις θεωρίες αυτά θέλουν στη σχολή δεν τους ενδιαφέρει τι θα καταλήξεις αλλά να γνωρίζεις πως να καταλήξεις κάπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη σχολή μπορεί να θέλουν μόνο τις θεωριες στις κατατακτήριες όμως τα θέλουν όλα. Δίνουμε εξετάσεις σε μια σχολή μου κάθε χρόνο βάζει θέματα πολύ δυσκολότερα από ότι στους φοιτητές. Ειδικά με το ποινικό το πράγμα ξεφεύγει. Κάποτε έβαζαν θέματα απλά ή τουλάχιστον βατά και εδώ και λίγα χρόνια έχουν απογειώσει το επίπεδο. Όποτε μάλλον απαιτούν ολοσωστες απαντήσεις γιαυτο διορθώνουν και τόσο αυστηρά….

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο,και δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό

      Διαγραφή
  27. Αυτό που λέει η Λίνα είναι ότι λέει το παιδί με τις θεωρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα ομαδα. Τυχαίνει να έχω καλούς μου φίλους στη νομική σχολή από διαφορά έτη. Τους ρώτησα σχετικά με την πλάνη περί την υπαγωγή αν την έχουν διδαχθεί ποτέ και αν τους την έχει επισημάνει κάποιος καθηγητής. Η απάντηση τους ήταν ότι την ακούν πρώτη φορά και ουδέποτε έχει αναφερθεί κατά την διδασκαλία των γενικών αρχών του ποινικού. Διερωτώμαι εγώ με το φτωχό μου μυαλό…Πώς γίνεται να ζητάνε από εξεταζόμενους να γράψουν ένα θέμα το οποίο ποτέ μα ποτέ δεν έχουν διδάξει οι ίδιοι στη σχολή και δεν έχει βάλει στο παρελθόν σε εξεταστική φοιτητών ή κατατακτήριες; Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω την λογική και την αιτία και πάντα καταλήγω ότι έγινε σκόπιμα για να υπάρξουν πάλι χαμηλές βαθμολογίες στο ποινικό. Είναι αυτή η τακτική τους; Προσπαθούν να διατηρήσουν μια φήμη για το ποινικό δίκαιο και την δυσκολία του; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.

    Επίσης θέλω να ρωτήσω την ομάδα εδω. Στο αμφιθέατρο Σαριπόλων στη εξέταση του Ποινικού τι έγινε ρε παιδιά και πήγαν 20-30 ατομα για τουαλέτα με τα κινητά τους; Τόσο πολύ δεν κρατιοντουσαν για κατούρημα και ηθελαν και το κινητό για παρέα;;;; Οι εξεταστές που ήταν 5 (τρομάρα τους) δεν κατάλαβαν ότι κάτι γίνεται και τόσος κόσμος πήγε μαζικά τουαλέτα; Κατά τα αλλά αδιάβλητες εξετάσεις και μ@λ@κίες. Ένα τόσο μικρό θέμα σαν την πλάνη περί την υπαγωγή ίσως κάποιοι το απομνημονεύσαν στην τουαλέτα. Νομίζω ότι πρέπει να αναφερθεί το γεγονός στη νομική σχολή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να το πεις αυτό φίλε γιατί δεν το είπες ,έχεις κάθε δικαίωμα να κάνουν σωστά την δουλειά τους οι επιτηρητες είναι άδικο ρε φίλε αυτό πολύ άδικο,όσον αφορά για το θεωρητικό απ' ότι κατάλαβα προσπαθούν να βάζουν θέματα που δεν τα πολύ βάζουν στους φοιτητές πχ αυτό το θέμα δεν το έχουν βάλει ποτέ πουθενά

      Διαγραφή
    2. Τι να προλάβω να πω φίλε μου; Κοίταζα το γραπτό μου να γράψω όσο καλύτερα μπορώ και όχι τι κάνει το αμφιθέατρο. Εδώ μιλάμε για 5 επιτηρητές!!!!!!!!!!!!!!!! Ένας δεν το κατάλαβε;;;;; Μακάρι εκείνη την στιγμή να ήμουν τόσο άνετα χρονικά από θέμα γραψίματος να μπορούσα να το ειχα επισημάνει. Αναρωτιέμαι όμως άμα είναι εμείς να λέμε στους επιτηρητές (ξανά λέω 5 τον αριθμο) πως να κάνουν την δουλειά τους την ώρα που δίνουμε σε τόσο απαιτητικά θέματα που αν δεν είσαι στο 100% συγκεντρωμένος θα βγεις εκτός ζητήματος, αυτοί τι κάνουν;;; Μια δουλειά έχουν κυριολεκτικά να διασφαλίσουν οτι δεν θα γίνει αυτό που έγινε. ΚΑΙ ΗΤΑΝ 5!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Πιστεύεις όντως ότι το είδαν το θέμα στην τουαλέτα;δεν είχαν συνοδεία μαζί τους;

      Διαγραφή
    4. Προς ανώνυμο 1:47. Εννοείτε πιστεύω ότι το είδαν. Η συνοδεία τους πήγαινε μέχρι έξω από την πόρτα της τουαλέτας. Μέσα μόνοι τους ήταν. Έβλεπα συνέχεια από κάποια στιγμή και μετά την γυναίκα επιτηρήτρια να τους πηγαινοφέρνει για κατούρημα. Δεν το κατάλαβε η ίδια τουλάχιστον να πει όσοι θέλετε τουαλέτα να αφήνετε το κινητό στο έδρανο των επιτηρητών;;;; Αστεία πράγματα.

      Διαγραφή
    5. Ντροπή της αν τους άφηνε να το δουν να κάνετε αναφορά στην σχολή παιδιά μην το αφήνετε

      Διαγραφή
    6. Το αν διδάσκεται στο πανεπιστήμιο ουδεμία σχέση έχει με το αν διδάσκεται στις κατατακτήριες. Οι πλάνες ήταν σε κάθε προτεινόμενο σύγγραμμα και κατά την άποψή μου ήταν πολυ σοσ.

      Έπρεπε δλδ να σε ρωτάμε τι θεωρείς σοσ να γράψεις και τότε οι εξετάσεις θα ήταν αδιάβλητες; Παραδέξου ότι το πήρες επιδερμικά και δεν εστίασες σε όλα, και άσε τα άλλα περί σκονακιών και παπαριές. Με σκονάκι δεν γράφεις, τόσο απλά. Ιδίως πρακτικό που θέλει μπλα μπλα.

      Διαγραφή
  29. Αντιγραφή έγινε και στην εξέταση του Αστικού στη Σαριπόλων. Δίπλα μου κάθονταν παιδιά που λέγανε μεταξύ τους τα θέματα ασχέτως του αν ήταν σωστά ή οχι. Μήνυμα προς τη νομική σχολή στάλθηκε αλλά καμία απάντηση δεν έλαβα προσωπικά. Μάλιστα στο συνταγματικό δίκαιο που η εξέταση ήταν όπως έπρεπε να ειναι, με σωστή επιτήρηση και κάποιος σχολίασε για την αντιγραφή στο Αστικό, δεν είδα να φιλοτιμήθηκαν να κάνουν κάτι. Στο ποινικό η μόνη έγνοια των επιτηρητών ήταν να φορέσουμε μάσκα κι οχι τα κινητά που χτυπούσαν.. Αν θέλουν δύσκολα θέματα ας βάζουν αλλά δεν ειναι δυνατό, υποψήφιοι που δεν είχαν προετοιμαστεί να γράφουν θέματα επειδή τους τα σφύριξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έγινε επίσης και κατά την διάρκεια που δίνονταν οι κόλλες. Έβγαζαν φωτό τα γραπτά τους και τα έστελναν sms. Περιττό να αναφέρω ότι έκανα και διορθώσεις μεταξύ τους μέχρι που το ανέφερε μια γυναίκα και τους μάζεψαν…

      Διαγραφή
    2. Παιδιά τι λέτε; είναι δυνατόν;

      Διαγραφή
  30. Εγώ κατάλαβα ότι είμαι αργός στην κατανόηση κ διαβάζω αρκετά επιφανειακά σε σχέση με πρώην μοντέλο που πέρασε πέρσι στις κατατακτήριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έπρεπε να μιλήσετε παιδιά αφού το βλέπατε,οι κατατακτήριες είναι σαν τις πανελλαδικές έχουν τέτοια βαρύτητα,γιατί εμείς μαλακές είμαστε δηλαδή,τι αδικία είναι αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 'Όσον αφορά το περιστατικό στη Σαριπόλων που αναφέρουν παραπάνω θα φανεί στα αποτελέσματα (Από ΠΑΝ έως ΨΥΧ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς θα φανεί δηλαδή; Ο Πίνακας επιτυχόντων δεν αναφέρει την αίθουσα που έδινε ο καθένας.

      Διαγραφή
  33. Η Θεσσαλονίκη κάνει ραδιοελεγχο πρίν την έναρξη της εξέτασης,κακώς πολύ κακώς που δεν το ανέφερε κάποιος,πήγαν είδανε το μικρό θέματακι γιατί το άλλο ήθελε πολύ θεωρία ενώ το πρώτο ήταν πολύ μικρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άλλοι να διαβάζουν ένα χρόνο και άλλοι να κλέβουν είναι μεγάλη αμαρτία αυτό αν έγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρξε και μια γυναίκα μεγάλης ηλικία στο ίδιο αμφιθέατρο που είχε έρθει με σκονάκια και στα 3 μαθήματα!

      Διαγραφή
  35. Αυτά που λέτε παιδιά αποτελούν λόγω ακύρωσης της εξέτασης τι είναι αυτά που ακούω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πάρει τηλέφωνα έχω στείλει και email στη σχολή να αναφέρω όσα είδα και με αγνοούν επιδεικτικά. Με όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στην νομική με καταλήψεις και αντιγραφές περισσότερο μοιάζει με μπου…λο παρά με πανεπιστημιακό ίδρυμα.

      Διαγραφή
  36. παιδιά είναι κρίμα που το αντιληφθήκατε και δεν το αναφέρατε επί τόπου γιατί ένας από αυτούς τους εξυπνάκιδες μπορεί να κλέψει την θέση από κάποιον άλλον που δεν αντέγραψε και το πάλεψε με τις δικές του δυνάμεις. τώρα πια να το λέτε είναι αργά ούτε μπορείτε να το αποδείξετε ούτε μπορείτε να υποδείξετε ονόματα. Έπρεπε την στιγμή εκείνη να το πειτε ειδικά για όσους αντιληφθηκατε ότι το έκαναν σε όλα τα μαθήματα θα μπορούσατε διακριτικά να επιστησετε την προσοχή στους επιτήρησης πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε. ένα έχω να πω σε κάθε περίπτωση ένας αδιάβαστος πρακτικό δεν μπορεί να λύσει ακόμα και με ανοιχτό βιβλίο μπροστά του μπορεί απλά να κλέψανε την θεωρητική ερώτηση μικρό το κακό. εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όσους το πάλεψαν με τις δικές τους δυνάμεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όπως το είπε το παιδί παραπάνω ένας που θα μπει τουαλέτα για να δει κάτι σε λίγα δευτερόλεπτα είναι καμμένο χαρτί δεν μπορεί να περάσει,το δεύτερο θέμα ήταν πολύ απαιτητικό απαιτούσε συγκέντρωση χρόνο και γνώσεις,αν έχεις στο μυαλό σου να πας τουαλέτα σε τέτοιες εξετάσεις για να κλέψεις δεν νομίζω να έχεις και πολλές πιθανότητες να γράψεις και καλά,όπως και να έχει όμως είναι άδικο αν έγινε πολύ άδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η κυρία που μας έκανε συστάσεις στη Σαριπόλων για τα κινητά στο Συνταγματικό και που μόνο στο Συνταγματικό ήταν δίκαια τα πράγματα, ειναι η προιστάμενη της Γραμματείας με βάση το όνομα που ανέφερε ο επιτηρητής στο Ποινικό. Όπως φαίνεται όμως αυτή ήταν η μονη σημασία που μας έδωσαν, να έρθει απλώς ή υπεύθυνη γραμματείας στο Ποινικό και να αναφέρει "αφήστε τα κινητά" και να φύγει. Επιπλέον, έχω στείλει μειλ και στη γραμματεία και έχω κοινοποιήσει και τους καθηγήτες που διδάσκουν τα μαθήματα.. Αλλά απάντηση καμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σίγουρα στο πρακτικό ήταν απίθανο για 60 δευτερόλεπτα που μπαίνει κανείς τουαλέτα να μάθει το θέμα αλλά στη θεωρία που έπιανε στάνταρ μονάδες μπορείς, ιδίως στην απάντηση της πλάνης λίγη εποπτεία να είχε κανείς της ύλης θα έπιανε την απάντηση. Προσωπικά την πλάνη περί την υπαγωγή οριακά τη θυμήθηκα αλλά αν μου το έλεγε κάποιος (π.χ αν το έβλεπα στις σημειώσεις μου ή αν μου έστελναν τις απαντήσεις) θα το έπιανα με τη μία όπως αντίστοιχα θα έγινε με πολλούς άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στο συνταγματικό τι να το κάνω ;ήταν τέτοια η φύση του θέματος που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσες να αντιγράψεις η να κλέψεις,κρίμα κρίμα κρίμα,αν έδωσαν 400 και οι θέσεις είναι 48 και κάποιοι κλέβουν άστα να πάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα σας πω εγώ που αντιλήφθηκα όταν έδινα το 2015 στη δημόσια διοίκηση Πάντειου να έχει το βιβλίο κανονικά από κάτω από το θρανίο και να αντιγράφει ενώ παράλληλα είχε ρωτήσει και τον καθηγητή σε ποια σελίδα του βιβλίου βρίσκεται το θέμα και αυτός είπε σελ 396!!!! Λες και ο υποψήφιος έχει φωτογραφική μνήμη. Λοιπόν σηκώθηκα πάνω έκανα φασαρία είπα ότι ο μπροστινός μου αντιγράφει κανονικά και είναι αδικία για τους υπόλοιπους που γράφουμε από μνήμης και τι έκαναν παιδιά;;; Με άλλαξαν θρανίο με πήγαν μπροστά για να μη βλέπω άλλους να αντιγράφουν!!!! Και μου πήραν και τα στοιχεία μου και έγραψαν ότι έκανα και φασαρία στις εξετάσεις. Αυτός τελικά πέρασε εγώ όχι!!! Από τότε δεν μιλώ κάνω πως δεν βλέπω δεν έχει νόημα αλήθεια. Κάντε ότι καλύτερο για εσάς και μη δίνετε σημασία τι γίνεται δίπλα σας. Καλές γιορτές να έχετε και καλά αποτελέσματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εγώ τώρα με αυτά που ακούω, επειδή ειχα μάθει την πλάνη περι την υπαγωγή τελεια, σχεδόν αυτολεξεί και οχι επειδή τα μαθαίνω παπαγαλια, αλλά τις πλανες τις είχα χιλιοδαβασει και επειδή εκείνο το κομμάτι του βιβλίου ηταν μικρο, απο τις πολλες φορες επανάληψης, μου είχε μείνει σχεδον αυτολεξεί στο μυαλό, φοβάμαι μην νομίζουν οτι το εχω αντιγράψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας δώσει απάντηση για το Β;

      Διαγραφή
    2. Και συ όχι αυτολεξη ας έβαζες καμία λέξη δική σου ,δεν νομίζω να το κόψουν αλλά ξέρεις λίγο σάλτσα κάποια πρόταση δική σου κτλ

      Διαγραφή
  43. Προς όσους αναφέρουν οτι δεν τους έχει απαντήσει κανείς απο τη Νομική, έστειλα μειλ έκανα κοινοποίηση και άτομα της γραμματείας όπως ανέφερα και πάνω και 2 καθηγήτες (έναν απο αστικό και έναν απο ποινικό), και η απαντηση του κυρίου καθηγητή ήταν οτι δεν έχει γίνει αποδέκτης άλλου μηνύματος πέραν του δικού μου. Άρα ίσως αν όντως θέλετε να εισακουστείτε ίσως να έπρεπε να απευθυνθείτε στα μειλ σας και στους καθηγητές αν και δε ξέρω αν έχει κάποια αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θα παρακαλούσα όσους μιλάνε για σκονάκια κλεψίματα κλπ. να κρατάνε τις γνώμες για τον εαυτό τους γιατί αποκαρδιώνουν πολλά παιδιά που θα δώσουν του χρόνου και νομίζουν ότι όλα είναι στημένα...

    Ντάξει, πήγανε πολλά άτομα τουαλέτα τι πάει να πει αυτό; Τα θέματα όπως ήταν ήθελαν μπλα-μπλα, με ένα σκονάκι των 60 δευτερολέπτων στο κατούρημα δεν μαθαίνεις τι-πο-τα.

    Το πρώτο θέμα ήταν βαρβάτη θεωρία που αν το ήξερες έπαιρνες τις μονάδες και το δεύτερο ήθελε πολύ μπλα-μπλα και πέρα από τα πλαίσια του πρακτικού για θεωρίες περί εγκλημάτων κλπ... αυτά όλα σε ένα σκονάκι δεν μπαίνουν.

    Μην φορτώνετε τις όποιες αποτυχίες σας σε εξωγενείς παράγοντες, κάντε τον αγώνα σας και θα δικαιωθείτε. Η Νομική ΕΚΠΑ έχει ζήτηση, τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ η νομική σχολή Αθηνών έχει ζήτηση και δεν μπορείς να μπεις εύκολα και δεν σε σώζει ένα λεπτό στην τουαλέτα

      Διαγραφή
    2. Σου απαντάω εγώ που εγραψα το πρώτο σχόλιο σχετικά με αυτό το ζήτημα. Δόξα τω θεό έχω πάει μια χαρά φέτος έχω πολλές πιθανότητες να επιτύχω και το ελπίζω. Προετοιμάζομαι 3 χρόνια για αυτές τις εξετάσεις έχοντας χαλάσει πολλές χιλιάδες ευρώ σε συγγράματα σημειώσεις και ιδιαίτερα. Καμία αποτυχία δεν σκοπεύω να φορτώσω πουθενα αν δεν περάσω γιατί πάντα θεωρω ότι για στραβά και τα άσχημα φταίμε πρωτα εμείς και μετά οποίος άλλος. Ανέφερα τι είδα γιατί δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω πως 5 επιτηρητές ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση στις ίσως πιο ανταγωνιστικές εξετάσεις της χώρας. Καμία διάθεση για γκρίνια δεν έχω. Μόνο απογοήτευση για τον εκφυλισμό του θεσμού. Αυτα που είδα εγώ τα είδαν και άλλοι.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο για τον αγώνα σου φίλε ,ήταν η τρίτη φορά που έδωσες φέτος; εύχομαι να έχεις καλά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    4. Δυο παρατηρήσεις μόνο: 1) δεν γίνεται να βγαίνεις κατόπιν εορτής δύο ημέρες μετά την εξέταση και να κάνεις τέτοια αναφορά, κανένας δεν την παίρνει στα σοβαρά κατά πρώτον. Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα όπως και να έχει.
      2) Νομικοί ετοιμαζόμαστε να γίνουμε, θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί στο μυαλό σου οι έννοιες της απόδειξης και του ισχυρισμού. Το μόνο γεγονός που κάπως πιστεύω είναι ότι όντως πολλά παιδιά πήγανε τουαλέτα γιατί σε κάθε αμφιθέατρο είναι καμια 150 άτομα. Όλα τα άλλα, ότι δήθεν μέσα στις τουαλέτες είχαν σκονάκι και έκλεβαν και ότι το έφερναν μέσα και το έγραφαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να προβιβαστούν είναι δική σου ερμηνεία επί των γεγονότων. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα ούτε για την ποιότητα των εξετάσεων ούτε για την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων. Γιατί στην τελική οι επιτηρητές δεν θα διορθώσουν όλα τα γραπτά.

      Διαγραφή
    5. Κάθε αμφιθέατρο είχε 150 άτομα;δηλαδή 450 ήταν;

      Διαγραφή
    6. Τόσοι είναι κάθε χρόνο ναι, τουλάχιστον στο πρώτο μάθημα.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή

    8. Δεν ήταν τόσοι πολλοί παιδιά. Στο δικό μου αμφιθεατρο στην αίθουσα "2" ήμασταν 52 άτομα μόνο

      Διαγραφή
    9. Και μόνο ένα άτομο ζήτησε να πάει τουαλέτα..

      Διαγραφή
    10. Η αίθουσα 2 είναι μικρή γι'αυτό δεν χωράει παραπάνω έτσι κι αλλιώς,η 1 και η Σαριπόλων είναι τεράστιες

      Διαγραφή
    11. Πέρυσι είχε ονομαστική κατάσταση έξω από κάθε αίθουσα και γενικά είχε μοιραστεί ο κόσμος στις αίθουσες. Δεν ξέρω φέτος γιατί τέτοιο χάλι. Πάντως γύρω στα 100 άτομα να ήταν στις άλλες δύο, άρα γύρω στα 250 άτομα δίναν κατά προσέγγιση φέτος.

      Διαγραφή
    12. Οι αιτήσεις ήταν 480 τώρα δεν ξέρω τι να πω

      Διαγραφή
    13. Στη σαριπόλων πρέπει να ήταν περι τα 100 αντε 120 άτομα δε νομίζω παραπάνω, στην 1 άραγε πόσοι να ήταν;

      Διαγραφή
    14. Η 1 είναι μεγαλύτερη από όλες τις άλλες οπότε αν ήταν γεμάτη άνετα χωράει 150 άτομα

      Διαγραφή
  45. "Έβγαζαν φωτό τα γραπτά τους και τα έστελναν sms. Περιττό να αναφέρω ότι έκανα και διορθώσεις μεταξύ τους μέχρι που το ανέφερε μια γυναίκα και τους μάζεψαν…" αναφέρθηκε παραπάνω αυτό..δεν ξέρω αν ισχύει αλλά ..δεν είναι γνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια ανώνυμη γνώμη άνευ οποιωνδήποτε ονομαστικών στοιχείων και αναφορών. Τίποτα παραπάνω. Καλά κάνουν οι καθηγητές και δεν τα παίρνουν στα σοβαρά. Εαν κάποιος θέλει ονομαστικά να το πάει δικαστικά, να προσβάλλει τη διαδικασία και να τα αποδείξει όλα αυτά έχει καλώς. Αλλιώς είναι κόμπλεξ.

      Διαγραφή
    2. Και στην τελικη ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Νομική ΕΚΠΑ, που είναι η κορωνίδα των θεωρητικών επιστημών στη χώρα μας.

      Διαγραφή
    3. Η κορωνίδα θεωρητικών σπουδών που γίνεται σφαγή ώστε βα περάσουν τα βύσματα; Δεν αερολογώ έχω αρκετές αποδείξεις γιαυτο που λέω αλλά για να τους τρέξω ΣτΕ θέλει πολλα λεφτά (που δεν εχω) και θα στιγματιστώ με αποτέλεσμα να μην πάρω ποτε πτυχίο.

      Διαγραφή
    4. Άραγε λες αερολογίες.

      Διαγραφή
    5. Η νόμιμη Αθηνών δεν έχει ανάγκη να πάρει βιζματα

      Διαγραφή
    6. τα βύσματα πάνε χάρβαρντ με κόκκινα χαλιά από τα 18 τους, δεν κάθονται να περιμένουν αποτελέσματα κατατακτηρίων

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς όσοι δεν έχουν την ικανότητα να εισαχθούν εδώ πάνε εκεί

      Διαγραφή
  46. Ποιοι είναι οι καθηγητές σε ποινικό να στείλω τα όσα είδα; Έχω στείλει μόνο στην γραμματεία η οποία δεν μου απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθηγητής του ποινικού είναι ο κύριος Ηλιας Αναγνωστοπουλος από όσα αναγράφει στο σάιτ της σχολής στους καθηγητές. Η γραμματεία εγώ βλέπω φυσάει αδιάφορα

      Διαγραφή
  47. Παιδιά μη κολλάτε στο τι κάνουν οι διπλανοί σας. Εσείς κάντε ότι καλύτερο μπορείτε για τον εαυτό σας και κάποια στιγμή θα έρθει η αναγνώριση.

    Όσον αφορά αυτό που είπε κάποιος για τα θέματα που είναι περισσότερο δύσκολα για τους κατατακτήριους παρά για τους φοιτητές η απάντηση που μου έδωσαν όταν ρώτησα όταν ήμουν μέσα μετά από 13 φορές που προσπαθούσα ήταν ότι όποιος θέλει να έρθει με κατατακτήριες θα πρέπει να μοχθήσει διπλά από τον φοιτητή που ήρθε με πανελλαδικές. Γιατί ο κατατακτήριος το θέλει πραγματικά ενώ ο φοιτητής μπορεί να μπήκε και καταλάθος. Τώρα τι να πω.. άλλο δεν ξέρω για αυτό.

    Το θέμα το θεωρητικό ήταν πολύ δύσκολο πραγματικά είναι η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας αλλά πρέπει να τα έχετε διαβάσει όλα.. δεν υπάρχουν σοσ στις εξετάσεις αυτές. Το πρακτικό μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως δεν βάζουν πρακτικά με περισσότερους αυτουργούς στις κατατακτήριες αλλά όλα να τα περιμένετε αφού κάθε χρόνο το ενδιαφέρον για τη σχολή αυτή παραμένει αμείωτο, δίνουν πάντα περίπου 450-500 παιδιά για περίπου 50 θέσεις.

    Εύχομαι και πάλι καλά αποτελέσματα και να μη το βάζετε κάτω. Ότι και να συμβαίνει θα έρθει και η δική σας η σειρά. Και τότε θα χαρείτε πενταπλά γιατί θα είναι μια πραγματική επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο το σεβασμό Λίνα μου, Νομική ΕΚΠΑ δεν μπαίνει κανένας καταλάθος. Είναι ονείρωξη πολλών η Νομική Αθηνών, είτε πανελλήνιες είτε κατατακτήριες. Απλώς όσοι το λένε ξέρουν ότι θα κοπούν και προετοιμάζουν από τώρα το μυαλό τους για όταν μείνουν εκτός να έχουν να λένε ότι έμειναν έξω επειδή οι άλλοι έκλεβαν, τόσο απλό.

      Όσοι είναι να περάσουν θα περάσουν. Όποιος θέλει ευκολότερη είσοδο ας παει να δώσει ΑΠΘ ή Κομοτηνή.

      Διαγραφή
    2. Όπως το είπες η νομική Αθηνών δεν είναι κάτι απλό και δεν απευθύνεται σε όλους,είναι η κορωνίδα του ΕΚΠΑ και γενικότερα των νομικών σχολών

      Διαγραφή
    3. Και γενικά φέτος έπεσαν πολύ ευκολότερα από πέρυσι που έκανα προετοιμασία. Αν παίρνεις το βιβλίο και το μάθεις από την καλή και από την ανάποδη γράφεις. Τα πρακτικά ποτέ δεν έχουν μια λύση, εξετάζεται η ικανότητά σου να αντλείς και να συνδυάζεις γνώσεις.

      Τα άλλα για κλέψιμο κλπ. τα ακούω βερεσέ. Καλά αποτελέσματα!

      Διαγραφή
    4. ΔΠΘ με τριπλάσια ύλη θεωρείς ότι είναι εύκολο; Γελάνε οι πέτρες

      Διαγραφή
    5. Από άποψη συμμετοχών εννοούσα. Αν γράψεις 30 αθροιστικά περνάς εκεί πέρα. Για την ύλη έχεις δίκιο, είναι όντως τριπλάσια.

      Διαγραφή
    6. Στην Κομοτηνή πάνε όσοι θέλουν να αποφύγουν την Αθήνα ,μην συγκρίνεις τις δύο σχολες είναι μέρα με την νύχτα,εκτός και αν είσαι από βόρειο Ελλάδα.

      Διαγραφή
    7. Και αν είμαι από βόρειο Ελλάδα τι υπαινίσσεσαι δλδ;

      Διαγραφή
    8. Αν είσαι από βόρειο Ελλάδα εννοώ ότι είναι λογικό να επιλέξεις την νομική Κομοτηνής

      Διαγραφή
    9. υπάρχει και το απθ βέβαια

      Διαγραφή
    10. Λυπάμαι για ρσενα που λες για το ΔΠΘ αλλά μάλλον είσαι λίγο στόκος.

      Διαγραφή
    11. Κανείς από νότια Ελλάδα δεν θα επέλεγε την νομική Κομοτηνής αντί της νομικής Αθηνών δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια,η νομική Αθηνών είτε το θέλουμε είτε ότι δεν μπορεί να την φθάσει καμία άλλη σχολή.

      Διαγραφή
    12. Ρε μα την Παναγία Εσυ που γραφεις για την νομική ΕΚΠΑ πραγματικά παίζει να είσαι bot. Δεν εξηγείται αλλιώς

      Διαγραφή
  48. Το ποσοστό επιτυχίας από κατατακτήριες είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό τον πανελλαδικών,στις πανελλαδικές την δηλώνουν περίπου 2000 άτομα για 400 θέσεις ενώ από κατατακτήριες απο 400 άτομα μόνο 48 θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν θεωρείς πιο εύκολο να γράψεις 18κ+ στις πανελλήνιες από 34 συνολικά στις κατατακτήριες έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπαίνεις εύκολα στην νομική Αθηνών

      Διαγραφή
    3. Τι συζητάτε τώρα ρε παιδιά έλεος, προφανώς και δεν μπαίνεις εύκολα ούτε από κατατακτήριες ούτε από πανελλήνιες. Μετά την Ιατρική ΕΚΠΑ είναι η καλύτερη σχολή στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  49. Οποίος ήταν Σαριπόλων γνωρίζει τι έγινε. Τα είδα και εγώ αυτα που λεει ο άνθρωπος. Τα συζήτησα μάλιστα από την πρώτη μέρα για το Αστικό και αυτα που έγιναν στην ουρά για να παραδώσουμε τα γραπτά με κάποιους άλλους συμμετέχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Επιμέλεια: Μακρυκώστα Ειρήνη Πλάνη περί την υπαγωγήΗ απάντηση του υποψηφίου θα έπρεπε να διαρθρωθεί ως εξής:- Η πλάνη περί την υπαγωγή αναφέρεται σε εσφαλμένη αντίληψη του δράστη ωςπρος την ερμηνεία του κανόνα δικαίου.- Διακρίνεται από την πραγματική πλάνη διότι ο δράστης γνωρίζει τη σημασία τηςπράξης του – παράδειγμα.- Διακρίνεται από τη νομική πλάνη διότι ο δράστης αγνοεί μόνο την ερμηνείακάποιου στοιχείου της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος που τελεί ενώγνωρίζει ότι η πράξη του απαγορεύεται, για το λόγο αυτό δε, είναι κατ’ αρχήννομικά αδιάφορη -παράδειγμα.- Κατ’ εξαίρεση είναι νομικά σημαντική ως πλάνη περί το άδικο όταν άγει στηνεσφαλμένη αντίληψη του δράστη ότι η πράξη του είναι επιτρεπτή- παράδειγμα.ΠρακτικόΗ απάντηση του υποψηφίου θα έπρεπε να αναδεικνύει τα εξής ζητήματα:- Η αρχή εκτέλεσης στην απόπειρα (ο Β που σκοπεύει τον Γ κατά την ορθότερηνεότερη ουσιαστική αντικειμενική θεωρία συνιστά αρχή εκτέλεσηςανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και όχι προπαρασκευαστική πράξη).- Το εκούσιο της υπαναχώρησης - διάκριση μεταξύ ψυχολογικών θεωριών καιαξιολογικών θεωριών και υπαγωγή με βάση το ορθότερο κριτήριο της λογικήςτων νομοταγών πολιτών (ο Β που απέχει από την τέλεση των πράξεων πουαπαιτούνται για την πραγμάτωση του εγκλήματος από ντροπή αποκαθιστά τησυστημική εμπιστοσύνη και ορθότερα υπαναχωρεί εκούσια από μη πεπερασμένηαπόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως- ΠΚ 44 παρ. 1- ευθύνεται όμως για ΠΚ186 επειδή δέχθηκε και κράτησε την αμοιβή του).- Ευθύνη ηθικού αυτουργού- τρόπος πρόκλησης απόφασης – η υπαναχώρηση ωςπροσωπικός λόγος απαλλαγής από την ποινή (ο Α προκαλεί απόφαση με παροχήαμοιβής στον Β να σκοτώσει τον Γ- ο Β τελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας εκπροθέσεως, δηλ. άδικη πράξη- ο Α έχει το διπλό δόλο του ηθικού αυτουργού – η
    υπαναχώρηση του Β λειτουργεί προσωπικά και δεν ωφελεί τον Α- ΠΚ 44 παρ. 4ο Α ευθύνεται ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως –η διάταξη 186 ΠΚ απωθείται ως επικουρική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ντροπή που αναφέρεται αποτελεί υποθετική κρίση. Δεν δόθηκε ως δεδομένο από το πρακτικό. Το μόνο δεδομένο που μας δόθηκε ήταν η αναγνώριση του δράστη από το θύμα η οποία αποτελεί εξωτερικο αίτιο και δεν κάνει την υπαναχώρηση εκούσια.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι όπως τα λες αλλά μην αγχώνεσαι τα πρακτικά δεν έχουν μια λύση, απλά εξετάζεται η ικανότητά σου να εκφέρεις λόγο βάσει θεωρίας και κώδικα. Θέλει πιο πολύ μπλαμπλα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε πολύ για την απάντησή σας, κα Μακρυκώστα.
      Με επιφύλαξη πάντως ως προς το εκούσιο της υπαναχώρησης: ο Β όντως απέχει είτε από ντροπή είτε από μετάνοια κλπ, επειδή αναγνώρισε το θύμα, αλλά δεν ενεργεί ως νομοταγής πολίτης. Αντίθετα, ο Β δεν επανέκαμψε σε νομοταγή πολίτη κατά το πρακτικό, διότι δεν επέστρεψε την αμοιβή του. Οπότε διατηρείται η διασάλευση της ισχύος του κανόνα από τον Β και για αυτό η απόπειρά του δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη.

      Διαγραφή
    4. Πάντως, σχετικά με τα όσα γράφονται για τις αντιγραφές, αυτές όχι μόνο γίνονται κατευθείαν αντιληπτές από τον βαθμολογητή αλλά και στερούν από τον υποψήφιο που επιδίδεται σε αυτές την κατανόηση του αντικειμένου που επέλεξε να σπουδάσει.

      Διαγραφή
    5. Μπορεί όντως δηλαδή ο βαθμολογητης να το καταλάβει;είναι πολλά τα γραπτά γι'αυτό ρωτάω

      Διαγραφή
    6. Θα απαντήσω και εγώ με ερώτημα(ρητορικό): εάν ήσουν βαθμολογητής μαθητών δημοτικού που εξετάζονται για... π.χ. την προπαίδεια, δεν θα μπορούσες να καταλάβεις ποιο παιδί έχει όντως διαβάσει και καταλάβει και ποιο έχει κάνει αντιγραφή;
      Εκείνοι που υποτιμούν τον "συνομιλητή" τους, μάλλον χάνουν.

      Διαγραφή
    7. Πιστεύω έχεις δίκιο καθηγητές είναι έχουν δει τόσα γραπτά οπότε έχουν εμπειρία

      Διαγραφή
  51. Προς ανώνυμο στις 17:04, αν αυτός είναι ο καθηγητής του μαθήματος που αναφέρεται στη σελίδα της Νομικής, τότε είναι και ο μόνος που ίσως μπορέσει να κάνει κάτι αν του στείλουμε κι άλλα μηνύματα γιατί ουσιαστικά οι επιτηρητές φταίνε. Ανεξάρτητα με το πως τα έχει πάει ο καθένας μας είναι προσβλητική για τον κόπο μας η συμπεριφορά αυτών των ατόμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Τα αποτελέσματα συνηθως ποτε βγαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τα αποτελέσματα βγαίνουν συνήθως μέσα προς τέλη Φεβρουαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ναι σε δύο μήνες περίπου,καλές γιορτές σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε επιπρόσθετα ότι ο Β υπεξαιρεί τα χρήματα καθώς δεν τα επιστρέφει στον Α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Άραγε έλαβε κανείς απάντηση για όλα αυτά περί αντιγραφής από τη γραμματεία που ακούστηκαν ή από κάποιο καθηγητή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν. Δυστυχώς καμία συνέπεια δεν θα υπάρξει. Επιβραβεύουν την αντιγραφή και «τιμωρούν» τους συνεπείς με τους όρους διεξαγωγής των εξετάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!Αναφέρετε ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν Φεβρουάριο .Ήξερα ότι βγαίνουν το τελευταίο πενθήμερο του Ιανουαρίου έως αρχές Φεβρουαρίου .Έχει αλλάξει αυτό ; Μήπως γνωρίζει κάποιος πότε περίπου να περιμένουμε Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλη Φεβρουαρίου συνήθως βγαίνουν,μαζί με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

      Διαγραφή
  60. Προς τους παλαιότερους θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Ασχέτως των αντιγραφών που διαβάζω οτι συνέβησαν, ως προς την βαθμολόγηση και κυρίως ως προς την ανωνυμία, ειναι θεωρείτε αδιάβλητα τα πράγματα ή το γεγονός πως καλύπτονται με μαύρες ταινίες δε σημαίνει και κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι αδιαβλητα στην Νομική Αθηνών, πέρασα πέρυσι μόνος μου χωρίς φροντηστηριο με την αξία μου ,μην ακούτε τι σας λένε γιατί κάποιοι επειδή απέτυχαν να εισαχθούν προσπαθούν να πλάσουν ένα σενάριο για να απαλύνουν τον πόνο τους η για να βρουν μια δικαιολογία που τους βολεύει.Το ότι είναι πολύ δύσκολο να εισαχθεις σε αυτή την σχολή και η πολύ αυστηρή βαθμολόγηση δεν σημαίνουν τίποτα από όλα αυτά που λένε .Καλά αποτελέσματα σε όλους τους υποψηφίους.

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχία σου . Θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε , να σε ρωτήσω ορισμένα πράγματα για τη διαδικασία ; σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε πώς διάβαζες; πολλές ώρες; τι πρόγραμμα; γιατί σκέφτομαι και εγώ φέτος να δώσω

      Διαγραφή
    4. Συστηματικό διάβασμα για ένα χρόνο,12 μηνο δηλαδή,κάθε μέρα 3-4 ώρες διάβασμα, άπειρο διάβασμα γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η βαθμολόγηση πάρα πολύ αυστηρή,δεν είναι εύκολο να περάσει κάποιος στην Νομική Αθηνών, γι'αυτό και πολλά παιδιά στρέφονται προς την Νομική Κομοτηνής,όπου οι θέσεις είναι περισσότερες και οι υποψήφιοι πάρα πολλοί λίγοι,δίνουν 90 για 62 θέσεις,ενώ Αθήνα δώσαμε περί τα 350 άτομα για 48 θέσεις.Οπως και να έχει όμως όλα είναι εφικτά με κόπο, δουλεία,στόχο και λίγο τύχη γιατί χρειάζεται και αυτή.καλη δύναμη εύχομαι γιατί ξέρω πόσο επίπονη διαδικασία είναι,πολλοί φοιτητές μόλις μπήκα και τους είπα ότι μπήκα με κατατακτήριες μου είπαν ότι είναι ποιο δύσκολο να περάσει κάποιος
      από κατατακτήριες παρά από πανελλαδικές γιατί για την εισαγωγή σου σε κρίνουν οι ίδιοι οι καθηγητές της νομικής,που γενικά( οι φοιτητές) τους γνωρίζουν ως προς τις απαιτήσεις τους.Αυτα λοιπόν,δεν υπάρχουν μαγικά η μυστικά για την επιτυχία παρά μόνο διάβασμα αλλά διάβασμα πολύ.Α και κάτι τελευταίο περίμενε να βγει και η προκήρυξη των κατατακτηρίων τον Απρίλιο γιατί ποτέ δεν ξέρεις μπορεί και να αλλάξουν τα εξεταζόμενα μαθήματα,δύσκολο αλλά παίζει και αυτό.

      Διαγραφή
    5. Η νομική Κομοτηνής πιο εύκολη; Μην μπερδεύεις το πλήθος. Η ύλη είναι τριπλάσια, προερχόμενη από μαθήματα μεγαλύτερο εξαμήνων (δικονομίες, ενοχικό κτλ). Σαφώς υπαρχει λιγότερος ανταγωνισμός αλλά αν δεν πετύχεις την βάση δεν περνάς.

      Διαγραφή
    6. Για δες τα αποτελέσματα της Κομοτηνής μόνο οι 20 πέρυσι είχαν πάνω από δέκα σε όλα τα μαθήματα και οι υπόλοιποι είχαν κάτω από την βάση σε κάποιο από αυτά και όμως πέρασαν λόγω των πολλών θέσεων αλλά και τις μικρής συμμετοχής,κοίτα να δεις μην συγκρινης τις δύο νομικές,είναι μέρα με την νύχτα

      Διαγραφή
    7. Έχει μικρότερη συμμετοχή το είπαμε αυτό. Αν δεν γράψεις 30 σύνολο (ανεξάρτητα από το αν έχεις γράψει πάνω από 10 σε κάθε μάθημα) δεν περνάς στην σχολή όσες κενές θέσεις και να υπάρχουν.

      Διαγραφή
    8. Ε κοίτα να δεις αν γράψεις 9,9 και ένα 12 εσύ το θεωρείς ότι είναι δύσκολο πολύ ε;σε παρακαλώ τα διαβάζουν και τα παιδιά που έδωσαν για νομική Αθήνας και τρελενονται,γιατί έχουν φτύσει αίμα να διαβάσουν για την Αθήνα και πάλι δεν τα κατάφεραν,έλεος λοιπόν

      Διαγραφή
  61. Στην νομική Κομοτηνής πάνε όσοι θέλουν να περάσουν εκ πλαγίου με λιγότερο κόπο δηλαδή,να λέμε τις αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το ακούσαμε και αυτό ότι η νομική Κομοτηνής είναι ίδιας δυσκολίας με την νομικής Αθηνών χαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πως φαίνεται ότι δεν έχει επίγνωση της ύλης….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Έχει κανείς ενημέρωση για τα αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πλησιάζει ο καιρός σε κανένα δεκαήμερο λογικά

      Διαγραφή
  65. Σιγά που θα βγούνε τόσο σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μην κοροϊδεύετε,κάποια παιδιά αγωνιούν,αν πάρετε στην γραμματεία σίγουρα θα έχουν κάποιο νέο σε σχέση με το πότε θα βγούν.Η νομική Θεσσαλονίκης τα έχει βγάλει εδώ και λίγες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Έχει επικοινωνήσει κάποιος με τη γραμματεία σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων να μας πει τι του είπαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ναι και ήταν αγενεστατη οριακά φώναζε και είπε να παρακολουθούμε την σελίδα. Ντροπή της δεν σε σέβεται το άγχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε μη μπούμε στον κόπο να πάρουμε. Και επίσης θα έλεγα να μη γράφονται ανακρίβειες από κάποιους γιατί μας αγχώνουν χωρίς λόγο. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε αυτόν που έγραψε για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 9/2

      Διαγραφή
  69. Λογικά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα βγούν.Συνηθως τα βγάζουν πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου,το οποίο φέτος θα αρχίσει μάλλον 27 αντί για 17 λόγω κάποιον μαθημάτων που αναβλήθηκε η εξέταση τους λόγω της κακοκαιρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Άραγε θα καλυφθούν οι 48 θέσεις φέτος;πόσοι λέτε ότι δίνανε συνολικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Στη νομική Αθήνας πάντα καλύπτονται όλες οι θέσεις. Το θέμα είναι αν θα πρέπει να έχεις πιάσει τη βάση σε όλα τα μαθήματα ή αν θα περάσουν κάποιοι και με ένα κάτω από τη βάση. Κατά την άποψη μου στο ποινικό ήταν δύσκολο να πιάσεις τη βάση με αυτά τα θέματα.. αλλά σίγουρα δεν ειναι αδύνατο να βρεθούν 50 άτομα να έχουν πάρει πάνω από 10.. πιστεύω ότι οποίος έχει γράψει καλά στο ποινικό θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Οι υποψήφιοι είναι 300?γενικά σε όλα τα μαθήματα βαθμολογούν πολύ αυστηρά αυτό να το ξέρετε και θα φανεί και στα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κάτι μου λέει ότι αυτήν την εβδομάδα θα ανακοινωθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πιθανότατα γιατί την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το νέο εξάμηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ε ναι ,την άλλη τρίτη αρχίζει το εαρινό εξάμηνο,οπότε και επειδή πρέπει να γίνουν και οι εγγραφές των επιτυχόντων,πιστεύω ότι θα ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Άντε να δούμε ρε παιδιά.. πολύ το καθυστέρησαν φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πέρυσι 24 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν, οπότε οκ από μέρα σε μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Μεγάλη αγωνία για όλους μας!Καλά αποτελέσματα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όσοι το ήθελαν πάρα πολύ και το είχαν πιστέψει πραγματικά να έχουν πετύχει!Υπομονή!Πιστεύω ότι η αναμονή τελειώνει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Όντως καλά αποτελέσματα σε όλους είναι μια σχολή που πραγματικά αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Παιδιά προτείνω να καλέσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε αύριο (21/2) για να ασκεισουμε πίεση. Το εξάμηνο έχει ξεκινήσει και εκτός αυτού έχουν περάσει 2 μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Συμφωνω ότι έχουν περάσει δύο μήνες.Συμβαινει όμως κάθε χρόνο.Το εξάμηνο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.Νομιζω σε μια εβδομάδα περίπου.Ας μην αγχωνόμαστε..Πλέον είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. παιδιά έχει κάποιος νέα από την γραμματεία για το πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πότε θα βγουν επιτέλους;κανένα νέο από την γραμματεία,πιστεύω ότι με αυτά θα ασχολούνται τέτοιες ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Είχε κανείς κανένα νέο; Εχει επικοινωνήσει κάποιος με γραμματεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ρε παιδιά κανένα νέο οκ χθες ήταν αργία για την νομική αλλά σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν βγει τα αποτελέσματα, άραγε δεσμεύονται από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εγώ έστειλα χθες email στην αρμόδια υπάλληλο αλλά δεν έχω πάρει καμία απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μου απάντησαν σύντομα.Θεωρω ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν Έτσι πιστεύω.Υπομονη για λίγο ακόμα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχες κάποια τηλεφωνική επικοινωνία; Το σύντομα δυστυχώς είναι μια πολύ αόριστη απάντηση!
      Στο δικό μου email πάντως δεν απάντησαν.

      Διαγραφή
  90. Όχι τηλεφωνική επικοινωνία δεν είχα.Ναι ,είναι αόριστο σίγουρα.Στο τηλέφωνο δεν είχαν απαντήσει.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι πιο συγκεκριμένο ας μας πει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή