Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 2019-2020

Πρόσφατα έλαβα ένα μήνυμα που με ρωτούσε για τα προτεινόμενα βιβλία για τις Κατατακτήριες Νομικής Αθηνών και συνειδητοποίησα ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που είχα ανεβάσει τη σχετική λίστα με τα βιβλία που θεωρώ ότι πρέπει να προμηθευτεί κάποιος. 
Ουσιαστικά, η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι πλέον επιτρέπεται Σύνταγμα και επομένως, όπως έχω τονίσει και άλλα ποστ, μπορεί να μπει πρακτικό στο Συνταγματικό, όπως έγινε και πέρυσι. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχει αλλάξει η επιτροπή των εξετάσεων. 
Επικαιροποιώ λοιπόν τη λίστα για όσους ετοιμάζονται να δώσουν φέτος.

Τα προτεινόμενα βιβλία, λοιπόν, είναι τα εξής:
Κοστίζει 76 ευρώ, 5η έκδοση, του 2014.  

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτό του Μαυριά ή το Συνταγματικό Δίκαιο, Φίλιππου Σπυρόπουλου, εκδ. Σάκκουλας
Το συγκεκριμένο κοστίζει 44 ευρώ και είναι έκδοση του 2018, οπότε και αρκετά πρόσφατο.
Και τα δύο βιβλία είναι αρκετά αξιόλογα. 

Έκδοση 5η, του 2019, κοστίζει γύρω στα 75€. Όμως αν έχετε και κάποια προηγούμενη έκδοση, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν έχει και τόσες μεγάλες διαφορές.

Έκδοση του 2013, κοστίζει 23€ περίπου.


Ο πρώτος τόμος κοστίζει γύρω στα 70€ (έκδοση 2007), ο δεύτερος κοστίζει γύρω στα 45€ και είναι έκδοση του 2008. 
Προσοχή! Το θέμα που έπεσε στις τελευταίες εξετάσεις του Ποινικού σε προηγούμενο έτος, ήταν στο τέλος του 2ου τόμου, επομένως είναι απαραίτητο να μελετηθούν και οι 2 τόμοι. 



33 σχόλια:

  1. γνωρίζεις αν μπορεί να γίνει παρακολουθηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε υποψήφιους για κατατακτήριες , στο Εκπα?
    χρειάζεται κάποια διαδικασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του Παντελή στο Συνταγματικό θεωρείτε ότι δεν θα είναι καλυμμένος και θα πρέπει να διαβάσει και ένα από αυτά τα δύο που προτείνονται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν μπορείς κάνε και το ίδιο για την Κομοτηνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα παιδιά! Φαίη, μπορείς να παρακολουθήσεις, συνήθως δεν σε ελέγχουν με πάσο ή κάτι τέτοιο, οπότε δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα θεωρώ. Αν σου βγαίνουν οι ώρες μπορείς να παρακολουθήσεις κανονικά.
    Ανώνυμε, δεν είναι απαγορευτικό το βιβλίο του Παντελή κι αν έχεις δουλέψει πάνω σε αυτό, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά. Το βασικό είναι να λάβετε υπ' όψιν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρακτικού πλέον και άρα να δουλέψετε πάνω και σε αυτό το κομμάτι.
    Johny_Be, εννοείται θα ακολουθήσει και αντίστοιχο post για την Κομοτηνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται πως όποιος θέλει παρακολουθεί, όμως θα παρακολουθήσεις μόνο γενικές αρχές και συνταγματικό που είναι χειμερινά και μόνο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου που είναι οι κατατακτήριες συνήθως (για φέτος κάνω μια πρόβλεψη ότι θα αργήσουν και αυτό είναι υπέρ σας) και όχι μέχρι τέλος Ιανουαρίου που είναι κανονικά.

    Βέβαια και αυτό το "λίγο" θα σε βοηθήσει αφάνταστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίνα έχω το Συνταγματικό του Χρυσοστόμου... Εκδ. 2003 , εκδ. Σάκκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδια δινεις κατακτηριες απο οποια σχολη και αν εχεις τελειωσει ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμπειρικα το βιβλιο του Σπυροπουλου Συνταγματικο δικαιο δεν με βοηθησε καθολου ως προς την υλη κατατακτηριων.Μπηκα στην διαδικασια να το αγορασω αλλα μπορω να πω οτι περισσοτερο βοηθηθηκα απο τις σημειωσεις του μπλοκ σας απο οτι με το βιβλιο αυτο.Επισης γαια τις γενικες αρχες τα πρακτικα θεματα ειναι βοηθητικο και οχι κυρια επιλογη για διαβασμα για την συγκεκριμενη υλη.Ελπιζω να βοηθησα περισσοτερο γιατι εχω με τις προτασεις σας την πατησα λιγο ως αναφορα την επιλογη των συγγραματων για τις κατατακτηριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επισης ηθελα να ρωτησω τι εννοειται με το οτι φετοσ υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μπουν θεματα που αφορουν πρακτικα?Δηλαδη πιο αναλυτικα τι ειδους πρακτικα?Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας! Σκέφτομαι να παρακολουθήσω τα τρία μαθήματα των κατατακτηρίων στη σχολή. Καλύπτεται επαρκώς μέσω των παραδόσεων η ύλη των κατατακτηρίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα. Τι επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας στις κατατακτήεις? Και από πού τα αγοράζουμε? Φαντάζομαι κώδικες και Σύνταγμα (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα. Τι επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας στις κατατακτήριες εξετάσεις? Και από πού τα αγοράζουμε? Φαντάζομαι κώδικες και Σύνταγμα (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά.. συγνώμη για την καθυστέρηση.. έχουν συμβεί και σε μένα πολλά τον τελευταίο καιρό με προβλήματα υγείας.

    Τώρα για αυτά που ρωτάτε:
    1. Από τη σχολή καλύπτεται η ύλη των εξετάσεων για τους υποψηφίους της νομικής όχι των κατατακτηρίων.. στις κατατακτήριες απαιτούν περισσότερα πράγματα ενώ για τους ήδη φοιτητές επαρκούν λιγότερα
    2. Αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση δεν είναι προτεινόμενα από εμένα βιβλία αλλά από τη σχολή.. ανάλογα με το ποιος καθηγητής εξετάζει κάθε φορά τα μαθήματα αυτά
    Παλιά ήταν για παράδειγμα ο Ανδρουλάκης για το Ποινικό ή ο Παντελής για το Συνταγματικό.. η μόνη σταθερή αξία δηλαδή είναι ο Γεωργιάδης για το αστικό
    3. Στις κατατακτήριες νομικής Αθηνών εφόσον επιτρέπουν ασχολίαστους κώδικες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τους νομικούς εκδοτικούς οίκους του Σάκκουλα και της Νομικής Βιβλιοθήκης που βρίσκονται κοντά στη σχολή
    4. Ο Χρυσόγονος είναι μια χαρά για τις εξετάσεις στη Νομική Θεσσαλονίκης αλλά όχι και ότι δεν θα έκανε κι εδώ...

    Παιδιά το διαδίκτυο πλέον είναι γεμάτο πληροφορίες και δωρεάν βιβλία (βλ. Κάλλιπος) αλλά και σημειώσεις.. υπάρχει επίσης και το nomonotes.blogspot.gr μιας φοιτήτριας της Νομικής το οποίο περιέχει επιτομές όλων των μαθημάτων της Νομικής.

    Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητη Λινα ειναι δυνατον να περασει κανεις τις κατατακτηριες νομικης αθηνων χωρις φροντιστηριο ....αραγε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχομαι ολοψυχα να εισαι παντα καλα!!!!!υγεια......πανω απο ολα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Peggy μου γιατί να μην είναι δυνατόν; όταν κάποιος για παράδειγμα έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα νομικό περιβάλλον (πχ ο πατέρας είναι δικηγόρος) σίγουρα είναι πιο εύκολο για αυτούς τους υποψηφίους να δώσουν δίχως φροντιστήριο. ΟΜΩΣ αυτό από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά. Έχω πολλές περιπτώσεις παιδιών ακούσει οι οποίοι δεν μπορούσαν να διαθέσουν ένα ποσό Α για τα φροντιστήρια και προσπάθησαν μόνοι τους και τα κατάφεραν. Τα μαθήματα που εξετάζονται οι κατατακτήριοι στη Νομική Αθήνας είναι όλα του πρώτου έτους ενώ μόνο το Ποινικό είναι του Β εξαμήνου.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου.. είμαστε καλύτερα τώρα που έρχονται και οι γιορτές. ΄
    Εύχομαι τα καλύτερα και σε σένα και να μην σταματήσεις να πιστεύεις ότι όλα είναι δυνατά. Το διαδίκτυο αλλά και το blog αυτό δίνει μεγάλη βοήθεια στους κατατακτήριους, πράγμα που δεν υπήρχε παλιότερα και τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδια σκεφτομαι να δωσω κατατακτηριες του χρονου κ προτιθεμαι να παρακολουθησω τα 3 μαθηματα. Σκεφτεται καποιος κατι αντιστοιχο; Αν ναι, καπως να συνεννοηθουμε να τα παρακολουθησουμε μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σκέφτομαι και εγώ να κάνω το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι επαρκής ο μισός χρόνος για κατατακτήριες στη νομική Αθηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σας!

    Προετοιμάζομαι κι εγώ μόνος... κι αρχικά το blog με έχει βοηθήσει πάααααρα πολύ!

    Παιδιά, εγώ δεν μπορώ να αντιστοιχίσω πλήρως την ύλη που δίνει η ανακοίνωση των κατατακτηρίων με τα βιβλία.

    π.χ. από το βιβλίο του Γεωργιάδη, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία δεν είμαι σίγουρος αν αντιστοιχούν στους τίτλους της ύλης που δίνεται, όπως το κεφάλαιο με την παραγραφή και αποσβεστική προθεσμία.

    Και είμαι λίγο στα χαμένα [και] ως προς αυτό. Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί πολύ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα σας
    NK όσον αφορά τις Γενικές Αρχές και το Ποινικό, η ύλη τους καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τα εγχειρίδια του Γεωργιάδη και του Μυλωνόπουλου, αντίστοιχα.
    Απλώς η περιγραφή των εξεταζόμενων στη σελίδα της σχολής, δε συμπίπτει με το περιεχόμενο στο βιβλίο του Γεωργιάδη. Αλλά π.χ στην αντιπροσώπευση περιλαμβάνεται και η πληρεξουσιότητα, είναι μορφή της. Εν ολίγοις, εξεταστέο είναι ολόκληρο το βιβλίο του Γεωργιάδη, το οποίο καλύπτει και την ύλη.
    Καλή μας επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου, Aris!

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Όλο το βιβλίο λοιπόν... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα σε ολους, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος ιστοτοπος ή αποθετηριο οπου θα μπορουσα να βρω καποια απο τα συγγραματα που προτεινονται? Κοστιζουν πολλα ολα.. Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα, Άλεξ!

    Απ' όσο έχω ψάξει, μόνο σημειώσεις υπάρχουν (που μάλλον όλη την υλη καλύπτουν) σε μπλογκ όπως το παρόν και το nomwiki.gr :/ Και από βιβλία, μόνο κάποια για το Συνταγματικό από αποθετήρια, αν και όχι εκείνα που προτείνει η προκήρυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παιδιά, όποιος θέλει μπορεί και να μου γράφει στο προσωπικό μου μέιλ: mylonalin@yahoo.gr ώστε να δω την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να προτείνω λύσεις.

    Μη βλέπετε τι γράφουν στις ανακοινώσεις, πρέπει να διαβάσετε όλο το βιβλίο του Γεωργιάδη, του Μυλωνόπουλου και του Σπυρόπουλου (αν δεν κάνω λάθος... γιατί εγώ έδωσα με Παντελή).... χαρακτηριστικά μου είχαν πει τότε.. πρέπει να τα "γλείψεις" για να περάσεις.. τι σημαίνει αυτό; να ξέρεις και τα μικρά γράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά σας, παιδιά!!! Τα βιβλία, τα παραπάνω, που αναφέρατε, πού μπορώ να τα προμηθευτώ??? Μόνο αγορά??? Υπάρχει κπς, που μπορεί να τα δανείσει??? Υπάρχει δυνατότητα εύρεσης τους από ίντερνετ??? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα σας! Φέτος σκοπεύω να δώσω και εγώ με τη σειρά μου κατατακτήριες στην Νομική σχολή Αθηνών και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους πιο έμπειρους της ομάδας! Δυσκολεύομαι στο να διαλέξω ένα κατάλληλο φροντιστήριο που θα με βοηθήσει να επιτεύξω τον στόχο μου. Σκέφτηκα να στείλω εδώ ένα μήνυμα, μια και είστε γνώστες του αντικειμένου και επειδή δεν έχω δικούς μου ανθρώπους του κύκλου ώστε να με βοηθήσουν. Αν κάποιος θελήσει να μου πει συγκεκριμένα ονόματα και να με κατατοπίσει, παραθέτω εδώ το email μου dwrapg@gmail.com . Δεύτερον θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σε σχέση με το ποιο σύγγραμμα θεωρείτε ότι πρέπει να επιλέξω σε κάθε μάθημα, να επιλέξω την πιο φθηνή ή την πιο ακριβή επιλογή, ποιο είναι το καλύτερο? Ευχαριστώ, οποιαδήποτε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα παιδιά. Ενδιαφέρομαι να δώσω κι εγώ κατατακτήριες για την Νομική Αθηνών και τολμώ να πω πως έχω μπερδευτεί αρκετά με την επιλογή συγγραμμάτων. Θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος στο συγκεκριμένο κομμάτι; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπάρχει παράθυρο στα δεξιά με τη Βιβλιογραφία Κατατακτηρίων Νομικής Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν χρειάζεται φροντιστήριο 100% έδωσα φέτος πολύ διάβασμα θέλει και να μπορείς να κατανοήσεις τους νομικούς όρους,η δυσκολία είναι η αχανής ύλη.αν δεν ξέρεις γρι από νομικούς όρους τότε σίγουρα χρειαζεσε κάποιο άτομο να στα εξηγήσει αλλά συνταγματικό πχ πέρα από την τεράστια ύλη σε τι να σε βοηθήσει το φροντιστήριο;το ποιο δύσκολο είναι το ποινικό δίκαιο.αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή