Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ερωτοαπαντήσεις στο Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο (μάθημα επιλογής Νομικής Αθηνών)



Το μάθημα "Αρχαία Ελληνικά Δίκαια" με (α) και όχι (ο) στο τέλος αποτελεί μάθημα επιλογής (όχι υποχρεωτικής) του Β εξαμήνου της Νομικής Αθηνών και εξετάζεται προφορικά. Να πω την αλήθεια στην αρχή το φοβόμουν να πάω να το δώσω καθώς είμαι περισσότερο τύπος του γραπτού λόγου και όχι του προφορικού. Μα έλα που είχα δώσει πέρσι την Ιστορία Δικαίου την οποία την πέρασα (με την τρίτη εννοείται) στα προφορικά και πήρα λίγο τα πάνω μου. 

Στις εξετάσεις αυτές οι ερωτήσεις πάνω - κάτω είναι οι ίδιες κάθε φορά. Ο καθηγητής μόλις καταλάβει ότι γνωρίζεις δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου βάλει έστω και το πολυπόθητο 5αράκι. Μπαίνουμε μέσα στο γραφείο του καθηγητή πέντε-πέντε και αρχίζει να ρωτά από αριστερά προς τα δεξιά δύο με τρεις ερωτήσεις τον καθένα. Αν κάποιος δεν γνωρίζει μια ερώτηση του κάνει άλλη ή τον βοηθά λίγο να θυμηθεί αλλιώς ρωτά τον επόμενο στη σειρά. 

Το βιβλίο το βρήκα λίγο δυσκολοδιάβαστο και έτσι αποφάσισα αντί να κάνω άλλη μια περίληψη αυτού να απαντήσω σε ερωτήσεις που κάνει συνήθως ο καθηγητής στη σχολή. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Οι ερωτοαπαντήσεις βρίσκονται ΕΔΩ, καλή μελέτη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου