Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Θέμα κατατακτήριων εξετάσεων "Συνταγματικό Δίκαιο" Νομική Αθήνας 2021-2022


Εξεταζόμενο μάθημα: Συνταγματικό Δίκαιο

Ημερομηνία: Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα: 14:00-15:30

Θέμα: Γιατί οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπόκεινται σε κύρωση από τη Βουλή; Γιατί δεν ισχύει το ίδιο για τα κανονιστικά διατάγματα του άρθρου 43 παρ. 2; Μπορεί να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, ώστε (α) οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να μην  υπόκεινται σε νομοθετική κύρωση και (β) τα κανονιστικά διατάγματα του άρθρου 43 παρ. 2 να μη θέλουν  υπουργική προσυπογραφή; Αιτιολογείστε τις απαντήσεις σας.


Παιδιά σήμερα έδινε και η Θεσσαλονίκη, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, ας μου στείλει κάποιος το θέμα... σας ευχαριστώ!!! και καλή επιτυχία.


Επίσης, σήμερα το βράδυ τελειώνει και η Δημόσια Διοίκηση της Παντείου την εξέταση στο πρώτο μάθημα στη Γενική Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο οπότε περιμένω και από εκεί κάτι... καλά αποτελέσματα και πάλι !!!!






 

201 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε που ανεβάζεις τόσο γρήγορα τα θέματα. έχουμε πιθανές απαντήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ θα ήθελα να δω απαντήσεις,εγώ πιστεύω πάντως όταν ήταν κάπως ασαφές,μπεδευτικο,ήταν για τον πρόεδρο της δημοκρατιας εν τελει;

      Διαγραφή
  2. Πολύ διαβλητές εξετάσεις. Στην αίθουσα που ήμουν εγώ χτύπησε 4-5 φορές ένας ήχος σαν ειδοποίηση smartwatch... Και ο νοών νοειτω. Κανένας από τους καθηγητές δεν εκανε καμία παρατήρηση.πολυ μπροστά το απθ σε αυτό. Ελέγχει με μηχανήματα την ύπαρξη σήματος και δεν ξεκινά τις εξετάσεις αν όλοι δεν απενεργοποιησουν ό,τι συσκευή έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το πεις στους επιτηρητες την Δευτέρα αυτό γιατί αυτός θα είναι πάλι εκεί δεν είμαστε εμείς μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομική Θεσσαλονίκης για δημόσιο διεθνές το θεωρητικό ήταν "Τι γνωρίζετε για την αναγνώριση των κρατών" και το πρακτικό είχε να κάνει με Δίκαιο της θάλασσας. Λίγο φωτογραφικό θέμα Ελλαδα-Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ θα το αναρτήσω… από ότι κατάλαβα δεν βγαίνει έξω το θέμα να έχουμε και το πρακτικό. Θα ψάξω και από άλλου το θέμα από Δευτέρα και ελπίζω να μου το δώσουν.

    Παιδιά στην Αθήνα πάντα έτσι ήταν ακούγονταν πάντα διάφορα για άλλες σχολές δεν ξέρω… αν είναι τόσο διαβλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατάλαβα τζάμπα διαβάζουμε και οι 48 θέσεις είναι ήδη δωσμενες ,κρίμα για τον κόπο όλων των παιδιών που προσπαθούμε αξιοκρατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν συμβεί το ίδιο και τη Δευτέρα θα προσπαθήσω να το αναφέρω και θα φανεί εάν είναι από δική τους συσκευή ή υποψήφιου. Από εκεί και πέρα ο χρόνος είναι λίγος (επίσης απαράδεκτο γεγονός, η Θεσσαλονίκη δίνει 3 ώρες) και έτσι ο καθένας κοιτάει να μπορέσει να απαντήσει στα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην ΣΑΡΙΠΟΛΩΝ οι επιτηρητές ήταν κέρβεροι. Ούτε τρίχα από το κεφάλι δεν ανέχονταν να κουνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τα τέσσερα ερωτήματα πάντως δεν υπήρχαν στο βιβλίο του Παντελή μόνο εμμέσως μπορούσες να δώσεις απάντηση και να επιχειρηματολογήσεις επ αυτών ,γενικά δύσκολο ασαφές ,άκρως ειδικό θέμα που δεν αναπτύσσεται πολύ στο βιβλίο του Παντελή και σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο εξέτασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφές ήταν μεν, ειδικό δε όντως. Του Μαυρια και Σπυρόπουλου αναλύουν τις ΠΝΠ και του Σπυρ.και Χρυσογονου αναλύουν το 43Σ. Το 4ο(β) ερώτημα μόνον απαιτούσε γενικές γνώσεις. -Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά!

      Διαγραφή
  10. Βολεύουν τέτοια θέματα που δεν τα βάζουν ούτε στους φοιτητές της νομικής για ευνόητους λόγους , περιμένουν από υποψήφιους για την σχολή να αναπτύξουν θέματα που με αυτά ασχολούνται χρόνια ολόκληρα συνταγματολόγοι με διάφορες απόψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτα τα θεματα θεωρουνται δυσκολα ? σχετικα με αλλα χρονιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να σου πω ,πως τα βλέπεις εύκολα;όταν δεν υπάρχουν οι απαντήσεις στο βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι ομως αν ξέρεις τα πνπ , τις καν. πράξεις της διοίκησης και αν ξερεις και τα βασικα του συνταγματικού μπορεις να τα συμπεριλάβεις όλα στην απάντηση σου και να εχεις μια περιεκτικη απαντηση. θερωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ δηλαδή ξέρεις αν αυτά αναθεωρούνται η όχι με σιγουριά;αν το ξέρεις 100% τι να σου πω ,απλά μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λίνα όποτε μπορείς μια απάντηση στα θέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γενικά τι γράψατε;;; δεν έχω βρει πουθενα απαντήσεις. Μπορεί να αναθεωρηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσον αφορά τις πνπ, όχι γιατί θα παραβιαζοταν η αρχή της διάκρισης των τριών εξουσιών (26 Σ). Ούτε το 43 παρ. 2 θα μπορούσε να αναθεωρηθεί προς κατάργηση της υπουργικής προσυπογραφης γιατί τότε το πολίτευμα θα κατεληγε να αποκτήσει χαρακτήρα προεδρικού συστήματος (σε αντίθεση προς το άρθρο 1 Σ που σύμφωνα με το 110 παρ. 1 δεν αναθεωρείται)

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ! Κι εγώ αυτά έγραψα. Καλά αποτελέσματα

      Διαγραφή
    3. Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε εσένα και στους υπόλοιπους υποψήφιους!!!
      Εγώ μπήκα με τις Κατατακτήριες του Ιουνίου και εύχομαι από τον Φεβρουάριο να είμαστε συμφοιτητές!

      Διαγραφή
  17. Θέμα ποινικου. Στοιχειοθετειται ηθική αυτουργία όταν ο αυτουργός τελέσει την αξιόποινη πράξη ως προς την οποία παρακινηθηκε επί άλλου υλικού αντικειμένου, λόγω πλάνης περί το αντικείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά θα ψάξω να βρω που αναφέρεται το συγκεκριμένο ζήτημα και θα σας πω. Είναι μέρες πριν τα Χριστούγεννα, φτιάχνω βαλίτσες.. τελειώνω εκκρεμότητες και για αυτό χάνομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άρα έχω που έβαλα και στα δύο ναι κατάλαβα μηδέν από μηδέν μηδέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνοπτικά οι απαντήσεις:
    1) Οι ΠΝΠ υπόκεινται σε κύρωση από τη Βουλή διότι αποτελούν νόμους και μόνο η Βουλή ασκεί νομοθετική λειτουργία με βάση το Σύνταγμα(άρθρο 26).
    2) Δν ισχύει το ίδιο για τα κανονιστικά διατάγματα του άρθρου 43 παρ. 2 διότι η έκδοσή τους ήδη βασίζεται σε νόμο.
    3) Το Σύνταγμα δεν μπορεί να αναθεωρηθεί ώστε οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να μην υπόκεινται σε νομοθετική κύρωση διότι το άρθρο 110 δεν επιτρέπει την αναθεώρηση του άρθρου 26(μη αναθεωρητέο άρθρο) το οποίο επιβάλλει τη νομοθετική κύρωση των ΠΝΠ.
    4) Το Σύνταγμα μπορεί να αναθεωρηθεί ώστε τα κανονιστικά διατάγματα του άρθρου 43 παρ. 2 να μη θέλουν υπουργική προσυπογραφή(δεν αναφέρεται κάπου στο Σύνταγμα ότι απαγορεύεται η αναθεώρηση των άρθρων που διέπουν τη λειτουργία του Προέδρου της Δημοκρατίας ως προς το κομμάτι αυτό) αφού το άρθρο 110 του Συντάγματος δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα δεν επηρεάζει τον προεδρευομενο χαρακτήρα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος; εγώ εκεί το στήριξα όπως και κάποιος πιο πάνω. Εσάς σας τις είπε κάποιος με σιγουριά τις απαντήσεις; είστε φοιτητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άρθρα που απαγορεύεται να αναθεωρηθούν είναι όσα αναφέρονται στο άρθρο 110. Αν ο πρόεδρος αποκτήσει περισσότερες εξουσίες δεν επηρεάζεται ο προεδρευόμενος χαρακτήρας του πολιτεύματος εφόσον τηρηθεί το άρθρο 110. Το ίδιο το άρθρο 110 απαγορεύει την αναθεώρηση του άρθρου 26, γι'αυτό και δεν μπορεί να αναθεωρηθεί το καθεστώς των ΠΝΠ. Το τί επηρεάζει τον προεδρευόμενο χαρακτήρα του πολιτεύματος το ορίζει το άρθρο 110.

      Διαγραφή
  22. Και εγώ έβαλα ότι αναθεωρείται αλλά με προϋποθέσεις εξ άλλου ποια τα όρια της υπουργικής προσυπογραφης? είναι ερώτημα που απλά το αφήνει ως ερώτημα ο Παντελής στο βιβλίο του .Κρίση παιδιά ο καθένας βάζει τα επιχειρήματα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κι εγώ έβαλα ότι δεν αναθεωρείται κι απ όσο ρώτησα έτσι λένε και στα φροντιστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έγραψα τι είναι το ένα και τι το άλλο,τι αποσκοπεί το καθένα από αυτά και έγραψα ότι μπορούν να αναθεωρηθουν, μια και δεν πλήττονται οι θεμελιώδεις διατάξεις του συντάγματος, αλλά,αν γίνει κάτι τέτοιο, θα χαθεί ο σκοπός του καθενός από αυτά.
    Σε περίληψη δηλαδή σας τα είπα.
    Καλά αποτελέσματα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικά πόσοι δώσαμε εξετάσεις και πως πήγαν οι υπόλοιποι;
    Σχετικά βατά τα θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βατά δεν τα λες τα θέματα σε αστικό και ποινικό ειδικά αστικό. Πολύ μπερδευτικο. Θα δείξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα θέματα που έπεσαν στο ποινικό και στο αστικό έχουν περισσότερες σπό μία σωστές απαντήσεις. Η βαθμολογία θα πρέπει να αφορά κυρίως την επιχειρηματολογίσ του εξεταζόμενου κατά την απάντηση. Τα θέματα του συνταγματικού έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς τον 26 Δεκεμβρίου 2021 - 9:48 π.μ.
    Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι ο πτδ ας πούμε μπορεί χωρίς προσυπογραφη μπορεί να διαλύσει τη βουλή ας πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και αλλάξουν οι αρμοδιότητες/εξουσίες του ΠτΔ, και εφόσον οι αλλαγές αυτές δεν προσκρούουν στις απαγορεύσεις του άρθρου 110, αν αυτές οι αλλαγές το προβλέπουν, ο ΠτΔ θα μπορούσε να κάνει και αυτό που λες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται παράξενο.

      Διαγραφή
    2. Δεν αναθεωρειται κανένα. Αν δεν καταλαβαίνεις που είναι το παράξενο, δεν έχεις αντιληφθεί σωστά το σύνταγα, ήδη το σκεπτικό σου είναι λάθος.

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι το παιδί που απαντάς αλλά μην μιλάς έτσι είναι άσχημο,ας περιμένουμε τα αποτελέσματα γιατί και αυτοί που απάντησαν ότι δεν αναθεωρούνται θα εξαρτηθεί και πως το αιτιολογησαν,χθες το λύσανε στην σχολή το θέμα μας η απάντηση είναι στο τελευταίο μήνυμα

      Διαγραφή
    4. Ποιο είναι το άσχημο δηλαδή; όταν λέει κάποιος ότι δεν είναι παράξενο να αναθεωρηθεί το σύνταγμα ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης χωρίς να επηρεαστεί ο προεδρευομενος χαρακτήρας του πολιτεύματος τότε είναι φανερό πώς δεν έχει αντιληφθεί σωστά το σύνταγμα. Αφού το σκεπτικό του είναι λάθος, το έχει αναπτύξει παραπάνω.

      Διαγραφή
    5. από τη στιγμή που λύθηκε το θέμα μέσα στη σχολή όλα τα άλλα....

      Διαγραφή
    6. Γιατί εσύ πιστεύεις ότι αυτοί που βάλανε ότι δεν αναθεωρούνται θα πάρουν 20? Χαχαχαχ ,κράτα μικρό καλάθι,μετράει και η συνολική εικόνα του γραπτού σαφώς και η σωστή απάντηση είναι να πεις ότι δεν αναθεωρούνται αλλά δεν θα πάρουν και μηδέν όσοι βάλανε ότι αναθεωρούνται

      Διαγραφή
    7. Οχι, παίζει ρόλο και η επαρκής αιτιολόγηση, απλώς ένας που απάντησε στην παραπάνω λογική, ε το συγκεκριμένο σκέλος τουλάχιστον δεν μπορεί να το βαθμολογηθεί ως σωστό. 20 μπορεί να μην πάρει και κανένας. Από προηγούμενους βαθμούς που είδα στο συνταγματικό δεν βάζουν πολύ πανω από 17. Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε. Ήταν περίεργα τα φετινά θέματα και ούτε εγώ πιστεύω φυσικά ότι θα είμαι μέσα.

      Διαγραφή
    8. Εγώ προσωπικά διάβαζα από Παντελή και ήξερα τα πάντα από πνπ και τα κανονιστικά διατάγματα ότι έγραφε μέσα το βιβλίο ταβεγραψα αλλά απάντησα ότι αναθεωρούνται ,θέλω να πιστεύω ότι μετράει και η αιτιολόγηση και δεν θα κόψουν συνολικά τα πάντα αν γράψεις ότι αναθεωρούνται γιατί θα ήταν άδικο,και εγώ εννοείται ότι δεν θα περάσω

      Διαγραφή
    9. Μετράνε όλο την ανάπτυξη την οποία θέλουν να είναι επαρκής μεν, αλλά αν δεν είναι σωστό το συμπέρασμα, δηλαδή η ερώτηση που θέτουν, τότε δεν έχει ελπίδες κάποιος να πιάσει τη βάση. Τα αποτελέσματα θα βγουν σε λίγες μέρες. Στα υπόλοιπα πώς τα πήγες; πάντως θεωρώ ότι φέτος θα δούμε και άτιμα να περνάνε με κάτω από τη βάση σε κάποιο μάθημα.

      Διαγραφή
    10. Κάτω από την βάση δεν νομίζω να πήρα γιατί τα δύο πρώτα ερωτήματα τα έχω σωστά,στα άλλα μέτρια αρκετά ,πιστεύω σε δύο εβδομάδες να τα βγάλουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα περάσω

      Διαγραφή
    11. Επίσης φίλε να ξέρεις ότι μην νομίζεις ότι όλοι γράψανε καλά ,πολλοί λίγοι έρχονται καλά προετοιμασμένοι οπότε ναι συμφωνώ μαζί σου ότι φέτος μπορεί να δούμε και άτομα που θα περάσουν ακόμα και με δύο μαθήματα κάτω από την βάση και στο λέω αυτό γιατί τον Ιούνιο που έδωσα με πολύ ποιο εύκολα στο αστικό η βαθμολόγηση ήταν στο 12,με θέματα νηπιαγωγείου σε σχέση με τα δικά μας τώρα και όσοι περάσανε τότε γράψανε σχεδόν όλοι 12-14

      Διαγραφή
    12. Συμφωνώ πράγματι δύσκολα και σε σχέση όχι μόνο με πέρυσι αλλά και άλλες χρονιές. Το ίδιο μέτρια έως χάλια μπορώ να πω στα άλλα δύο, ειδικά στο αστικό που έχει στάνταρτ απαντήσεις.η πλάκα είναι ότι έγραφα τα σωστά και από την ανασφάλεια μου και λόγω πίεσης χρόνου τα εσβηνα και έγραψα τα λάθος. Ήταν γενικό, οι περισσότεροι δεν πήγαν καλά.πάντως εφόσον έχει ξανασυμβεί να περάσουν άτομα με κάτω από τη βάση, γι'αυτό είπα κι εγώ ότι θα δούμε κάτι τέτοιο και φέτος.

      Διαγραφή
    13. Και εγώ εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά ,εσύ αφού τα έγραψες τι τα έσβησες άστα εκεί χαχαχ,σε όλα τα μαθήματα δυσκολευτικα φίλε ,δεν ήταν εύκολα και πιστεύω ότι δεν το βλέπω μόνο εγώ έτσι

      Διαγραφή
    14. Από τις συζητήσεις εδώ μέσα αυτό φάνηκε. Ξέρουμε πόσα άτομα συμμετείχαν τελικά και στα 3;

      Διαγραφή
    15. Πιστεύω το πολύ 300 ,αίτηση κάνανε 567,ποινικό τι έγραψες;το ήξερες το θέμα;

      Διαγραφή
    16. Και εγώ λόγω άγχους ειδικά στο αστικό το έπαθα αυτό που περιγράφετε παιδιά. Ήξερα ότι είναι λάθος όσα έγραφα αλλά εξακολουθούν να τα γράφω...
      Πάντως κατά τη γνώμη σου όσον αφορά το αν θα περάσουν κάποιοι με μάθημα κάτω από τη βάση το θεωρώ αμφίβολο δεδομένης της συμμετοχής. Δεν είναι δύσκολο ανάμεσα σε 250 με 300 συμμετέχοντες να βρεθούν 48 που να έχουν γράψει >30 και από τα 3. Νομίζω βασικά είναι το μόνο εύκολο, δύσκολο είναι να μην βρεθούν, και απίθανο
      Καλά αποτελέσματα, και μακάρι μακάρι βγουν σύντομα

      Διαγραφή
    17. Συνυποψηφιε δεν είναι καθόλου εύκολο να γράψουν τόσα άτομα καλά ,δεν ήταν εύκολα τα θέματα ,είμαι 100% σίγουρος ότι θα περάσουν φέτος άτομα με κάτω από την βάση όπως έγινε εξ άλλου το 2017 και 2018 με θέματα επιπέδου α δημοτικού

      Διαγραφή
    18. Πιστεύω όσοι καταφέρουν να πάρουν 10,10,10 θα είναι και επιτυχόντες

      Διαγραφή
    19. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω έχει συμβεί να μπούνε και με κάτω από τη βάση με θέματα που ήταν πιο εύκολα. Και είναι κάτι που επιτρέπεται και συμβαίνει. Δεν είναι καθόλου απίθανο αλλά θα υπάρξουν κ άτομα με πολύ καλές βαθμολογίες.

      Διαγραφή
    20. Μα είναι φυσιολογικο να υπάρχουν και άτομα με καλές βαθμολογίες,όχι φυσικά γιατί είναι ποιο έξυπνοι από εμάς ίσως επειδή θα είναι η 4 ή 5 φορά που θα δίνουν ,οπότε και να μην σκαμπαζεις μία ε θα τα μάθεις τόσα χρόνια

      Διαγραφή
    21. Χαίρομαι που διαβάζω και από άτομα που έδωσαν τον Ιούνιο ότι ήταν πράγματι δυσκολα τα θέματα... Τι να πω. Ευχόμαι να βγουν συντομα. Δεν παλευεται η αναμονή.

      Διαγραφή
    22. Το θέμα είναι φίλε μου ότι δεν νομίζω να νοιάζει στους βαθμολογητες αν ήταν δύσκολα η όχι ,αυτοί θα βθαμολογησουν όσο ποιο αυστηρά γίνεται,όπως κάνουν σχεδον πάντα ,δεν είναι υποχρεωτικό γιαυτους να πάρουν 48 άτομα και δεν τους καίγεται και καρφί κιόλας ,πχ όλοι γράψανε 5? ,αυτό είναι δεν θα καθήσουν να πουν μα γιατί όλοι γράψανε χάλια ;

      Διαγραφή
  29. Οι σωστές απαντήσεις ήταν όχι και στα δύο ερωτήματα αν εμείς απαντήσαμε ότι αναθεωρούνται αλλά μέχρι να πούμε ένα όχι ή ναι δείχναμε ότι έχουμε διαβάσει και επιχειρηματολογοησαμε ως προς την απάντηση μας δεν θα δώσουν λέτε καθόλου βαθμούς;0 και μόνο στο ότι δηλαδή είπαμε ότι αναθεωρούνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι απαραίτητα, ειδικά στο συνταγματικό δεν είναι όλα προφανή και ανεπιδεκτα. Εδώ βαρύνει η αιτιολογία. Αν ωστόσο το συμπέρασμα σου είναι εσφαλμένο, εφόσον θεωρηθεί ως μια η απάντηση, τότε κατά λογική αναγκαιότητα αφού θα θεωρηθεί εσφαλμένο το συμπέρασμα, λογικά θα πρέπει να θεωρηθεί εσφαλμένη και η επιχειρήματαλόγια.

      Διαγραφή
    2. Και να λέμε παλι καλά που γίνεται να περασεις με κάτω από τη βάση σε καποιο μαθημα αν δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις... Σε πολλα τμήματα δεν το επιτρέπουν δυστυχώς. Καλά αποτελέσματα σε όλους. Προσωπικά πιστεύω ότι θα περιμένουμε κάνα μήνα ακόμα σίγουρα

      Διαγραφή
    3. Ναι σε κάποια τμήματα δεν παίρνουν και είναι τραγικό. Δεν είναι δυνατόν να παίρνεις ένα άτομο ενώ έχεις ας πούμε 20 θέσεις κ υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα που έγραψαν 30 και στα 3.

      Διαγραφή
    4. Α δεν ήξερα ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε τμήματος αυτό,η νομική Αθηνών σίγουρα το δέχεται αυτό με μαθήματα κάτω από την βάση;

      Διαγραφή
    5. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις, αρχίζει να μετράει ο μέσος όρος! Σε προηγούμενες χρονιές έγινε. Πέρασε - αν θυμάμαι καλά - και άτομο που σ ένα μάθημα έγραψε 6, αλλά στα άλλα δυο πολυ καλους βαθμους

      Διαγραφή
    6. Ναι το είδα ισχύει και κάτω από την βάση είμαστε οκ

      Διαγραφή
    7. Δεν ήταν μόνο ένα άτομο για δύο χρονιές 2017-2018 υπήρχαν πάνω από 2-3 σίγουρα κάθε χρονιά που πέρασαν με κομμένο. Περιμένουμε να γίνει το ίδιο με τις φετινές θέσεις. Εξάλλου οποίος μπει με κομμένο θα πρέπει να το δώσει μέσα στη σχολή

      Διαγραφή
  30. Λύσανε το θέμα μας στην σχολή ,το α δεν αναθεωρείται λόγω του ότι αντίκειται στο αντιπροσωπευτικό σύστημα και ΟΧΙ λόγω του άρθρου 26 και το β δεν αναθεωρείται λόγω του ότι το πολίτευμα θα γινόταν προεδρικό,εγώ έβαλα ότι αναθεωρούνται και τα δύο οπότε πλήρης αποτυχία και επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λένε φέτος ότι θα αλλάξουνε τα μαθήματα των κατατακτηρίων,μόνο αυτό μας έλειπε τώρα χαχαχΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Θεσσαλονίκη άλλαξαν ήδη. Εύχομαι να βάλουν κάτι πιο βατό για κατατακτήριες

      Διαγραφή
    2. Ε όχι τώρα που θα πάω να δώσω για τρίτη φορά χαχαχαχ τώρα θαβτα μάθω καλά

      Διαγραφή
  32. To (α) δεν μπορεί να αναθεωρηθεί. Το (β) μπορεί να αναθεωρηθεί. Το ότι ο πρόεδρος δεν έχει ανάγκη την προσυπογραφή κάποιου υπουργού, αυτό δεν αλλοιώνει το πολίτευμά μας, δεν το καθιστά προεδρική Δημοκρατία. Απλά μεταβάλλονται οι εξουσίες του ΠτΔ, πράγμα το οποίο δεν αντίκειται στο Σύνταγμα. Όποιος δεν το πιστεύει καλά θα κάνει να περιμένει τα αποτελέσματα και να μην ακούει φήμες ότι το έλυσαν μέσα στη Σχολή. Ακόμα και αυτόι να συνέβαινε, να ξέρετε ότι οι περισσότεροι φοιτητές θα κοβόντουσαν αν έδιναν κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα σαν τα φετινά. Επομένως, να αντιμετωπίζετε κριτικά όλους όσους σας λένε κάτι και να βασίζεστε πάντα στο κείμενο του Συντάγματος και σε επιχειρήματα -το ότι κάποιοι το έλυσαν δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα. Και-εννοείται- να περιμένετε τα τείκά αποτελέσματα, τα οποία είναι και τα μόνα έγκυρα. Η Νομική Σχολή δεν έχει δώσει καμία επίσημη λύση και ούτε πρόκειται να το κάνει.
    Καλά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό έγραψα που λες εσύ απλά χθες ο καθηγητής στην νομική είπε ότι δεν αναθεωρείται στο μάθημα που έκανε ,μακάρι να είναι όπως τα λες αλλά ο καθηγητής το είπε το άκουσα με τα αυτιά μου

      Διαγραφή
    2. Το τελευταίο ερώτημα είχε ξαναπέσει το 2018 και η απάντηση που δόθηκε τότε από καθηγητές φροντιστηρίων ήταν ότι αναθεωρείται κανονικότητα ,οπότε προφανώς και έχει δίκιο το παιδί παραπάνω ,άσχετα αν ο καθηγητής στην σχολή είπε ότι δεν αναθεωρείται

      Διαγραφή
    3. Δεν γίνεται να έλυσαν τα θέματα που έπεσαν φέτος και να είπε ο ίδιος ο καθηγητής της σχολης ότι δεν αναθεωρειται και να μείνουμε στο τι ακούστηκε το 2018 από καθηγητές φροντιστηριου που μπορεί να αφορούσε και άλλο ερώτημα γιατί εκείνη τη χρονιά έπεσαν διάφορα προς αναθεωρηση. Και φέτος αν δεις λένε παραπάνω ότι πάλι τα φροντιστήρια είπαν ότι δεν αναθεωρειται. Λίγο έμεινε θα δούμε.

      Διαγραφή
    4. Προφανώς εσύ θα έβαλες ότι δεν αναθεωρείται,γιατί οι καθηγητές των φροντιστηρίων τι είναι αμόρφωτοι;και το ερώτημα ήταν ίδιο,το θέμα είναι ότι εμείς σίγουρα δεν είμαστε ούτε καθηγητές της σχολής ούτε καθηγητές φροντιστηρίων, απλοί υποψηφιοι είμαστε

      Διαγραφή
    5. Αυτά τα συμπεράσματα μόνος του βγάζεις; υποψήφιοι είμαστε, εσύ λες τα δικά σου. δες παραπάνω τι είπαν ότι φέτος ακούγεται ότι φροντιστηρια είπαν ότι αναθεωρειται και το ίδιο και ο καθηγητής της σχολης, οπότε ίσως αυτή είναι σωστή απάντηση. Τώρα εσύ λες το αντίθετο και ότι είναι σίγουρο αυτό που άκουσες πως είπαν επειδή εσύ θέλεις να ισχύει αυτό που έγραψες.

      Διαγραφή
    6. Ρώτησα 3 άτομα προερχομενα από διαφορετικά φροντιστήρια το καθένα (τα οποία τα γνώρισα την ημέρα των κατατακτηριων και ανταλλαξαμε φβ) και μου είπαν όλοι ότι δεν αναθεωρείται βάσει της ενημέρωσης που είχαν. Αν το λέει και ο καθηγητής γιατί να το αμφισβητήσουμε ρε παιδιά; Έψαξα απαντήσεις στο θέμα του 2018 που ειπαν και παραπάνω και η απάντηση που βρήκα (από φροντιστήριο) είναι"οι πράξεις κατά το ισχύον Συνταγμα πρεπει να προσυπογραφονται. Τουτο δε σημαίνει ότι είναι αδυνατη η αναθεώρηση και η καθιέρωση τεκμηρίου υπέρ του ΠτΔ, καιτι είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι η εν λόγω συνταγματική τροποποίηση θα συμβαδιζε με την εν γένει ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του". Αν τέτοιου είδους απαντήσεις εννοείτε, εμένα προσωπικα μου φαίνονται πιο πολυ για διπλωματικές απαντησεις κι όχι ξεκάθαρο ναι η όχι. Εν πάσει περίπτωση μπορεί τελικά να το παρουν σωστό αν υπάρχει σωστή αιτιολόγηση ή εν μέρει σωστό.Κανεις Δεν ξέρει. Δεν έχει κανένα νόημα να αναλυσουμε τι και πως. Τα γραπτά έχουν παρει το δρόμο της βαθμολόγησης.. Ενδεχομένως να έχουν διορθωθεί κιόλας.

      Διαγραφή
    7. Αυτό που λες πως βρήκες σαν απάντηση φροντιστηριου για το 2018 λέει ξεκάθαρα οτι δεν αναθεωρειται γιατί αυξάνονται οι αρμοδιότητες του (το δε που έχει δεν είναι το δεν) κάτι που είπε και ο καθηγητής όπως το άκουσε το άτομο ή τα άτομα που έγραψαν ότι το είπε. Το θέμα έληξε. Τα γραπτά όπως είπες μπορεί και να διορθώθηκαν και δεν έμεινε πολύ θα δούμε όλοι τι έχουμε γράψει.

      Διαγραφή
    8. Όχι λέει ότι αναθεωρείται μπροστά μου το έχω και το διαβάζω για το θέμα του 2018 λέμε τώρα.ειναι αυτό που λέει το παιδί ποιο πάνω ίσως να είναι και ναι και όχι ,εγώ πχ έβαλα ότι αναθεωρείται εφόσον δεν αλλάζει η μορφή του πολιτεύματος.

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα παιδιά. Και κατά τη γνώμη μου δεν αναθεωρείται ακριβώς γιατί αλλάζει η μορφή του πολιτεύματος. Για αμφότερα έβαλα ότι δεν αναθεωρουνται, αν και απ ότι διαβάζω εδώ που λέτε με άλλη μάλλον λανθασμένη αιτιολογία.
      Ωστόσο μπορείτε να βάλετε ένα λινκ για το θέμα του 18 που λέτε,γιατί δεν το βρίσκω?!
      Καλά αποτέλεσμα και μακάρι να βγουν το συντομότερο

      Διαγραφή
    10. Λοιπόν παραθέτω την απάντηση στο θέμα 2018 γιατί στο τέλος θα τρελαθουμε εδώ μέσα "Κατά το ισχύον Σύνταγμα οι πράξεις του ΠτΔ πρέπει να προσυπογραφονται από το αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργο.Τουτο όμως δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατη η αναθεώρηση της συνταγματικής αυτής ρύθμισης και η καθιέρωση του τεκμηρίου αρμοδιότητας υπέρ του ΠτΔ , καίτοι είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι η εν λόγω συνταγματική τροποποίηση θα συμβάδιζε με την εν γένει ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ".Εγω ο ίδιος άκουσα τον καθηγητή στην σχολή να λέει ότι δεν αναθεωρείται το δικό μας θέμα ,αλλά μετά είδα και αυτό ,οπότε εγώ ο καημένος και αμόρφωτος από νομικά που προσπαθώ να δώσω μια απάντηση τι άλλο να κάνω ????

      Διαγραφή
    11. Όλοι στα ίδια είμαστε. Αν ισχύουν αυτά όντως μιλάμε ότι θέλουν να μας τρελάνουν μπερδευτικα θέματα και στα 3 μαθήματα. Απορώ τι θα πάρουν ως σωστό στο τέλος.

      Διαγραφή
    12. Ε ναι ρε συ ,μας έχουν τρελάνει ,το ότι δεν πρόκειται να περάσω είναι βέβαιο αλλά ρε φίλε γιατί τέτοια θέματα? Και όχι μόνο εδώ στο συνταγματικό , αστικό? Ποινικό? Δεν ήταν ξεκάθαρα θέματα και αυτό θα οδηγήσει σε αδικίες μεγάλες.

      Διαγραφή
    13. Γιατί εγώ να πρέπει να γνωρίσω τις πεποιθήσεις ενός καθηγητή της σχολής για ένα θέμα και να με διορθώσει αυτός ,ένα η απάντηση είναι διφορούμενη??

      Διαγραφή
    14. Απόψεις θέλανε να δούνε και θεωρίες η βαθμολόγηση θα είναι περίεργη.

      Διαγραφή
    15. Ίσως να είναι έτσι όπως τα λες δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

      Διαγραφή
    16. Ούτε εγώ ξέρω αλλά τι να πω. Εκτός αν χανόμαστε τώρα μεταξύ μας και η απαντήση είναι πιο απλη. Πάντως φαίνεται ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα σωστό ότι δεν αναθεωρειται.

      Διαγραφή
  33. Μακαρι να ήταν η προσωπική του άποψη γιατί και εγώ έβαλα ότι αναθεωρείται,αλλά δεν άφησε περιθώρια και για κάτι άλλο ,δεν ξέρω τι να πω ,τώρα πλέον τα γραπτά μας λογικά θα διορθώθηκαν οπότε τζάμπα γράφουμε εδώ ,ότι έγινε έγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος έγραψε ότι σε λίγες μέρες θα βγουν είχε κάποια ενημέρωση από γραμματεία; γιατί θεωρητικά μπορεί να βγουν κι αρχές Μαρτίου όπως είχε γίνει στο παρελθόν.

      Διαγραφή
    2. Πάντα τα βγάζουν μέσα Φεβρουαρίου γιατί οποίοι περάσουν 28 Φεβρουαρίου αρχίζει το εαρινό εξάμηνο,και επιπλέον αρχίζει 31 Ιανουαρίου η εξεταστική των φοιτητών οπότε η λογική λέει ότι θα τα διορθώσουν πριν ξεκινήσουν τα γραπτά των φοιτητών

      Διαγραφή
  34. Παιδιά, εγώ δηλαδή που έγραψα ότι δεν αναθεωρούνται επειδή α) θα προσέκρουε στο 26 Σ και θα συνιστούσε σύγχυση των λειτουργιών, και β) επειδή δεν είναι δυνατόν να λείπει η υπουργική προσυπογραφή γιατί ο ΠτΔ είναι ανεύθυνος , είμαι σωστός μόνον ως προς τη μη αναθεώρηση κι αυτό μόνον εφόσον όντως δεν αναθεωρούνται?
    κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βάση τις απαντησεις που έδωσε την Παρασκευή στην σχολή ο καθηγητής που τον άκουσα για να μην νομίζεις ότι μου τα είπαν άλλοι ,για το α είπε ότι δεν αναθεωρείται λόγω του ότι αντίκειται στο αντιπροσωπευτικό σύστημα και όχι στο άρθρο 26,και για το β πάλι όχι γιατί το πολίτευμα θα γινόταν προεδρικό.εγω έβαλα ναι και για τα δύο.τωρα εσύ απλά έχεις αποκλίσεις ως προς τις αιτιολογήσεις.καλα αποτελέσματα να έχουμε φιλαράκι τι να πω

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε και που μπήκες στο κόπο να γράψεις τις απαντήσεις απ τη σχολή! Καλά αποτελέσματα και υπομονή ως τότε!!!

      Διαγραφή
    3. Να είσαι καλά φίλε καλά αποτελέσματα να έχεις

      Διαγραφή
  35. Τελικά παίδες αναθεωρείται το τελευταίο ερώτημα εφόσον γράψουμε ότι δεν αντίκειται στην μορφή και βάση του πολιτεύματος και εν γένει του κοινοβουλευτικού συστήματος.ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν αμφιβάλλω, αλλά όταν λες επίσημη απάντηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από καθηγητή στην σχολή, μου το είπε φοιτητής που κάνανε πρακτικά για το σχετικό ζήτημα,εγω απ' ότι κατάλαβα μεγάλη σημασία παίζει η τεκμηρίωση δηλαδή και να βάλεις ότι αναθεωρείται αλλά με λάθος αιτιολόγηση θα ειναι λάθος αλλά και αν βάλεις ότι δεν αναθεωρείται αλλά επιχειρηματολογήσεις ίσως να μην το κόβουν όλο.και αυτά όλα όχι μόνο για το ερώτημα αυτό γενικά για όλα τα θέματα ,εκεί βέβαια που χωρει επιχειρηματολογία όχι εκεί που η απάντηση είναι δεδομένη.

      Διαγραφή
  37. Δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα όσων λες, ωστόσο παραπάνω κάποιος γράφει ότι από καθηγητή ομοίως εντός σχολής δόθηκε ακριβώς η αντίθετη απάντηση. οπότε νομίζω πλέον, πέραν από τις πιθανές απαντήσεις, η μόνη λύση είναι να βγούν τα αποτελέσματα σύντομα, γιατί με όλες αυτές τις πιθανές απαντήσεις, θα τα παίξουμε στο τέλος παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο σε αυτό αν και πιστεύω δεν έδωσα και εγώ σωστές αιτιολογήσεις

      Διαγραφή
  38. Τέτοιος ντόρος με τα θέματα δεν νομίζω να ξαναγινε. Αν είχαν βάλει κάτι εκτός ύλης θα γινόταν εκείνη την ώρα θα έβγαινε εκτός βαθμολόγησης και θα τελείωνε. Τώρα με αυτά τα διφορούμενα θέματα τι να πεις. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αλλά μακάρι να ήταν μόνο αυτο, υποψιάζομαι ότι στο συνταγματικό θα δούμε πολύ χαμηλές βαθμολογίες διότι οι αιτιολογήσεις για τις αναθεωρήσεις ήταν πολύ δύσκολες και ελάχιστοι θα τις έχουν δώσει,εμείς καθόμαστε εδώ και λέμε απλά αν αναθεωρούνται η όχι αλλά το ποιο δύσκολο ήταν η αιτιολόγηση.

      Διαγραφή
    2. Όλες οι αιτιολογήσεις που έχουν γράψει παραπάνω όλα τα παιδιά δεν είναι πλήρης και σωστές με βάση τα πρακτικά που κάνανε στην σχολή και μιλάμε για πολλά σχόλια εδώ μέσα πχ για τις πνπ ΔΕΝ είναι σωστή η αιτιολόγηση με αναφορά στο άρθρο 26,και αυτό το είπαν στην σχολή γιατί αυτές τις ημέρες κάνανε στους φοιτητές τα θέματα μας ως προετοιμασία για τις εξετάσεις τους.τοθς είπαν ότι η σωστή απάντηση είναι μόνο το ότι αντίκειται στο αντιπροσωπευτικό σύστημα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ το στήριξα και στα 2 με μια αναφορά και στο αντιπροσωπευτικο σύστημα . Αν και περισσότερο στο άρθρο 26

      Διαγραφή
    4. Πανωλεθρία και στα τρία τα μαθήματα εγώ αυτό βλέπω ,με σειρά πρώτα συνταγματικό μετά ποινικό και το αποκορύφωμα αστικό,

      Διαγραφή
    5. εγώ απορώ πώς θυμάστε τι γράψατε.. Εγώ προσπαθώ αλλά πραγματικά δε θυμάμαι τι αιτιολόγηση έδωσα

      Διαγραφή
    6. Χαχαχ και γω αυτό σκευτομαι τώρα, ότι δεν θυμάμαι τι έχω γράψει μόνο κάτι λίγα επιγραμματικά

      Διαγραφή
    7. Ε καλά πώς δεν θυμάστε τι γράψατε

      Διαγραφή
    8. Θυμάμαι ότι έγραψα ότι δεν αναθεωρούνται αλλά δε θυμάμαι γιατί :-P

      Διαγραφή
  39. Πάντως εγω περιμένω να βγούνε τα αποτελέσματα μόνο και μόνο για να δω τι συνέβη γιατί έχουν προκαλέσει πανωλεθρια αυτές οι εξετάσεις έτσι που τα λέμε όλοι εδώ μέσα. Τους βαθμούς όλων δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το β αναθεωρείται. Το ότι αναθεωρούνται οι αρμοδιότητες του ΠτΔ δεν σημαίνει ότι αλλοιώνεται το πολίτευμα. Ο ΠτΔ πριν την αναθεώρηση του 1985 είχε αυξημένες αρμοδιότητες και το πολίτευμα ήταν μια χαρά. Μην ακούτε όσους σας λένε ότι έχουν βγει απαντήσεις από τη Σχολή. Τίποτα δεν έχει βγεί επισήμως, μόνο ανεπίσημες απαντήσεις αντικρουόμενες μεταξύ τους. Να περιμένετε τα επίσημα αποτελέσματα και μην ακούτε αυτοκλητους φωστήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε φροντιστήρια λένε ότι δεν αναθεωρούνται και στη σχολή. Ίσως παιζει ρόλο που θα το τεκμηριώσεις. Αλλά κι εγώ είμαι υπέρ του να περιμενουμε τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε όλα που λες με εξαίρεση το ότι αποτελεί επιχείρημα το γεγονός πως επειδή κάτι ίσχυε παλαιότερα και λειτουργούσε μπορεί να επανέλθει εκ νέου δια αναθεώρησης. Π.χ δεν μπορεί να επανέλθει η κύρωση των νόμων από τον ΠτΔ ή π.χ να αυξηθεί το όριο εκλογικής ενηλικοτητας.
      Ανάλογα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος το ότι δεν αποτελεί επαρκές επιχείρημα η ιστορική εμπειρία για την μη αναγκαιότητα της υπουργικής προσυπογράφω,χωρίς να καταλήγω και εγώ ο ίδιος αν αναθεωρείται ή όχι

      Διαγραφή
    3. Παιδιά το θέμα μας το λύσανε στην σχολή και ο καθηγητής στην μια διάλεξη είπε ότι δεν αναθεωρείται και μετά σε άλλη διάλεξη του είπε ότι αναθεωρείται εφόσον δεν θιγεται το κοινοβουλευτικό σύστημα και ΟΧΙ ότι το πολίτευμα θα γίνει προεδρικό ,η σωστή απάντηση είναι δηλαδή η λέξη κοινοβουλευτικό ,αυτά και δεν έχω λόγω να λέω ψέματα

      Διαγραφή
  41. Καλο ειναι οταν θα βγουν οι βαθμολογίες να γράψουμε τι απαντησαμε γενικά και τι βαθμό πήραμε μπας και καταλάβουμε τι ισχυει τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ό,τι θυμάται ο καθένας ότι έγραψε και τον βαθμό που πήρε. Επίσης παιδιά γίνεται να δούμε και το γραπτό μας για όσους δεν θυμούνται.

      Διαγραφή
    2. Ναι γίνεται να δεις το γραπτό σου βγαίνει σχετική ανακοίνωση γι'αυτό,με ορισμένη προθεσμία υποβολής αίτησης

      Διαγραφή
    3. Μόνο έτσι θα μάθουμε και για τα τρία

      Διαγραφή
    4. Τι να μάθουμε ρε παιδιά ποτέ δεν θα μάθουμε περασε τόσος καιρός και ακόμα αν μου ξαναδεινανε το θέμα του αστικού πάλι τα ίδια θα έγραφα ,δεν μπόρεσα να καταλάβω τις λύσεις που δόθηκαν από τους δικηγόρους ειδικά στο β ερώτημα.

      Διαγραφή
    5. Εγώ πάλι στο ποινικο θα έδινα την ίδια απάντηση και ας λένε ότι στοιχειοθετειται σε κάθε περίπτωση. Θα δουμε

      Διαγραφή
    6. Καλά τώρα αυτό ρε φίλε το λέει μέσα ο Μυλωνόπουλος ρητά και κατηγορηματικά,και ο οποίος είναι και διευθυντής του ποινικού τομέα.

      Διαγραφή
    7. Οτι στοιχειοθετειται;

      Διαγραφή
    8. Δεν τα θυμάμαι ποια καλά φίλε αν και σε αυτό το μάθημα μαντάρα τα έκανα ,από τα λίγα που θυμάμαι επιγραμματικά είναι ότι έχουμε αστοχημα βολής στην ουσιώδη απόκλιση και ηθική αυτουργία στην επουσιώδη απόκλιση

      Διαγραφή
    9. Κι εγώ αυτά έγραψα περίπου αλλά πολλοί στα σχόλια του ποινικου είναι τόσο σίγουροι ότι στοιχειοθετειται κανονικά και μόνο αυτη ειναι η σωστή απάντηση που πραγματικά δεν ξέρεις τι να πιστεψεις. Τέλος παντων, ας περιμενουμε να δουμε. Υπομονή..

      Διαγραφή
    10. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση είναι αυτή και μόνο ,με βάση το βιβλίο του Μυλωνόπουλου ,μόνο ότι λέει αυτό το βιβλίο είναι και το σωστό για τους καθηγητες της νομικής Αθηνών τουλάχιστον

      Διαγραφή
    11. Σ ευχαριστώ πολυ για αυτή σου την απάντηση! Διαβάζεις τόσα πολλα που πραγματικά τρελαινεσαι. Σου ευχομαι καλά αποτελέσματα!

      Διαγραφή
    12. Δεν το λέω έτσι απλά για να το πω ο Μυλωνόπουλος χαίρει εκτίμησης και σεβασμού από όλους τους καθηγητές της νομικής Αθηνών και όλοι ασπάζονται τις θέσεις και απόψεις του,οπότε και οι βαθμολογητες ξέρουν τη λέει στο βιβλίο του.Σ ευχαριστώ για την ευχή σου φίλε επίσης και σε σένα ,αλλά δεν πρόκειται να περάσω εγώ δεν έγραψα καλά δυστυχώς.

      Διαγραφή
    13. Ποτε δεν ξέρεις. Κι εγώ έτσι λέω αλλά και μόνο που μπαίνουμε εδώ και κοιτάμε μάλλον έχουμε μια πολυ πολυ μικρή ελπίδα! Δεν άκουσα κάποιον να έχει πάει καλά!

      Διαγραφή
    14. Ήταν πολύ δύσκολο φίλε και το θέμα του ποινικού γι'αυτό λέω ότι δεν πρόκειται να περάσω,ήταν ένα ερώτημα που δεν είχε ζητηθεί ποτέ σε όλα τα χρόνια της νομικής,και φυσικά όλα τα μαθήματα ήταν δύσκολα πολύ και διφορούμενα ως προς το αστικό και το συνταγματικό.

      Διαγραφή
  42. Οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε ποιος εγραψε καλά. Εγώ θυμάμαι βγαίνοντας από το ποινικό υπήρχε διαφωνία για το αν στοιχειοθετειται η ηθική αυτουργία.άλλοι έλεγαν ότι έγραψαν όχι άλλοι ναι. Γενικότερα και τα 3 ήταν σε κάποιον βαθμό διφορούμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποινικό δεν ήταν διφορούμενο τα αλλά δύο ήταν ,στο ποινικό το ερώτημα ήταν απλά δύσκολο και μη αναμενόμενο

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ! Και παιδιά παιζει ρόλο και πως τα έγραψες. Πέρυσι πολλοι απάντησαν σωστά ως προς την ουσία της απάντησης και ειδαν βαθμους 12-15. Δεν μπορείς να κάνεις καμια προβλεψη! Πιστευω θα σημειωθούν οι χαμηλότεροι βαθμοί σε σχέση με όλες τις κατατακτήριες που έχουν γίνει. Όταν τελείωσαν οι εξετάσεις ένιωθα ότι αν και πολυ καλα προετοιμασμένη εκανα λάθη και τα θεωρησα πολυ δυσκολα αλλά πιστεψα ότι το ένιωσα επειδή ήταν η σειρά μου να εξεταστώ κι ότι όλοι λογικά έτσι θα νιώθουν κάθε χρόνια. Βλέποντας όμως τον χαμό που έγινε και έξω από τα μαθήματα αλλά και εδώ, καταλαβαίνω ότι ήταν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δυσκολα. Κανεις δεν μπορεί να ξέρει τι βαθμό θα δει.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα έβγαινα από τα μαθήματα και ένιωθα ότι δεν ξέρω τι έγραψα και τι είναι σωστό και ήμουν διαβασμενος αρκετά αν σκεφτείς ότι έδινα για δεύτερη φορά,δύσκολα διφορούμενα αντισος εννοείται και γενικά ένιωσα άδειος και λίγος με τις απαντήσεις μου.

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω ότι αν βαθμολογήσουν αυστηρά όπως τον Ιούνιο που έδινα δεν θα καλυφθούν οι 48 θέσεις γιατί ακόμα και με βαθμούς κάτω από την βάση που σου δίνετε η δυνατότητα να είσαι επιτυχών δεν θα αθροίζουν οι βαθμοί το 30

      Διαγραφή
    5. Κι εγω τα ίδια. Πρώτη φορά αλλά με προετοιμασία από Μάρτιο του 20... Και απλώς το καλοκαίρι δεν το πηρα απόφαση να παω... Τώρα ένιωθα πολυ καλα διαβασμενη αλλά απ ο, τι διαβαζω και στα τρία έχω κάνει πολυ σοβαρά λαθη! Στα ίδια είμαστε.. Γι αυτό σου λέω. Ας περιμένουμε να δουμε. Εγώ προσωπικά θα αρχίσω τα τηλέφωνα αυριο. Όποιος έχει οποιαδήποτε ενημέρωση, ας το κοινοποιεί εδώ.

      Διαγραφή
    6. Και εγώ αυτό σκέφτηκα για τη βαθμολογία. Μήπως δεν πάρουν 48 τελικά και αφήσουν πολλές θέσεις.

      Διαγραφή
    7. Ναι αυτό ακριβώς, το 2015 που πέρασε μια φίλη μου τότε βεβαία δεν ίσχυε το κάτω από την βάση πήραν μόνο 25 άτομα αλλά οι θέσεις ήταν 60 νομίζω ,οπότε πολύ πιθανό αν η βαθμολογία είναι πολύ αυστηρή όπως τον Ιούνιο τοτε ναι με αυτά τα θέματα δεν θα μπορέσουν τα παιδιά να συγκεντρώσουν 30

      Διαγραφή
  43. Για τις 48 θέσεις είμαστε σίγουροι; τόσες ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Να μου το θυμηθείτε οποίος καταφέρει και πάρει τρία δεκαριά θα είναι και επιτυχών,αλλά φέτος το δέκα θα έχει δύναμη 18 σε σχέση με όλα τα άλλα έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έχουν βαθμολογηθεί όλα πλέον τα μαθήματα ,τώρα είναι θέμα της γραμματείας,σε δέκα ημέρες θα μάθουμε λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν ακόμα. Η γραμματεία είπε περίπου τέλη Φεβρουαρίου.

      Διαγραφή
    2. Πήρες τηλέφωνο;τα τελευταία δύο χρόνια μέχρι 15 Φεβρουαρίου τα βγάζανε

      Διαγραφή
  46. Παιδιά κι εγώ αυτό φοβάμαι.. Κάπου τέλη Φεβρουαρίου τα περιμένω. Την εβδομάδα 21-25. Μακάρι να πέσω εκωτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε παιδιά ξέρει κανένας αν οι βαθμολογητες είναι οι ίδιοι οι καθηγητές ή αν βάζουν τους διδακτορικους πχ; Αν το ξέρει σίγουρα εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθηγητες αναπληρωτές και επίκουροι καθηγητές τα διορθώνουν,κάθε χρόνο ορίζεται η επιτροπή κατατάξεων που καθορίζει τους καθηγητές που βγάζουν τα θέματα και αυτούς που τα βαθμολογούν.Πολλες σχολές κοινοποιούν αυτήν την απόφαση πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων,η νομική Αθηνών την κοινοποιεί μετά την έκδοση αυτών.κατεμε καλά κάνει για να μην γνωρίζει κάποιος ποιοι είναι οι βαθμολογητες.

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  48. Κανένα νέο ποτέ έχουν σκοπό να τα βγάλουν έχουμε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σήμερα πήρα 10 φορές τη γραμματεία αλλά δε μου απάντησαν καμια. Μάλλον μέσα με τέλη Φεβρουαρίου

      Διαγραφή
    2. Και εγώ πιστεύω κάπου εκεί,μαρεσει που περιμένω ο καημένος θα φάω την χυλοπιτα μου πάλι όπως τον Ιούνιο χαχαχαχ ,μόνο από περιέργεια πλέον για το τι έγραψα

      Διαγραφή
    3. Τον Ιουνιο ήσουν κοντά;

      Διαγραφή
    4. Ούτε κοντά ούτε μακριά, πάντως σίγουρα πίστευα ότι είχα γράψει καλύτερα από αυτά που μου ήρθαν ,η βαθμολόγηση ήταν αυστηρή μέχρις εσχάτων.

      Διαγραφή
  49. Εγω πάντως προσωπικά τον Ιούνη που δεν πέρασα, όπως κατά λογική βεβαιότητα και τώρα, μόνον στο αστικό μου είδα αυστηρότερη της αναμενόμενης βαθμολόγηση. Στα άλλα ήταν ακριβεστατη, τουλάχιστον στη δική μ περίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες ακριβεστατη;εγώ πχ στο αστικό είχα ένα από τα τρία ερωτήματα λάθος και με βάλανε 12,5 στα άλλα περίμενα κάτι παραπάνω

      Διαγραφή
    2. Εννοώ ότι στο ποινικό π.χ ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα. Στο αστικό όπως και σε σένα, 1 ερώτηση είχα λάθος κ μου βάλανε 12 που το θεωρώ αυστηρό, οπότε και έτσι συμπεραίνω ότι ήταν αυστηρή η βαθμολόγηση, τουλάχιστον σε αυτό το μάθημα. Τη δική μου εμπειρία αναφέρω πάντα.

      Διαγραφή
    3. Ίσως να μην ήταν αυστηρό τελικά γιατί 3*7=21 οπότε κάθε ερώτημα επερνε 6 και κάτι, άρα μα δώσανε ολόκληρα τα άλλα δύο.

      Διαγραφή
    4. Λογικό ακούγεται αυτό που λες. Γιαυτό θεωρώ επισφαλές να συμπεράνουμε μονομερώς το τάδε ή το δεινά. Σε τελική ανάλυση, αργούν ακόμη τα αποτελέσματα απ ότι φαίνεται, οπότε ας μην απογοητευομαστε άλλο με υποθέσεις που δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα:)

      Διαγραφή
    5. Ναι αλλά αν βαθμολογήσουν όπως τον Ιούνιο τώρα ,δεν με βλέπω για αστικό για πάνω από 7 χαχαχαχ

      Διαγραφή
  50. Θέλω ειλικρινά φέτος να δω τι θα πάρω στο αστικό που όλα σχεδόν τα έχω λάθος χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βασικά τον Ιούνιο περάσανε μόνο όσοι "εκμεταλλεύτηκαν" τα σος θέματα του ποινικού και γράψανε σχεδόν όλοι πάνω από 15,στα άλλα δύο από τους επιτυχόντες πάντα ήταν ανάμεσα στο 12-14.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό αυτό. Όπως και το ότι αρκετοί, μεταξύ αυτών και εγώ, κόπηκαν εξαιτίας του ποινικού.
      Για φέτος πραγματικά το μόνο που θέλω είναι να βγουν σύντομα...

      Διαγραφή
    2. Μα αυτό έγινε ξεκάθαρα τον Ιούνιο,και οι 52 σχεδόν είχαν άριστους βαθμούς στο ποινικό και πολύ μέτριους κοντά στην βάση στα άλλα δύο.ελαχιστα άτομα γράψανε καλά και στα τρία μαθήματα

      Διαγραφή
  52. Προσωπικά για μένα πιστεύω ότι αστικό και ποινικό θα έχω κάτω από την βάση και συνταγματικό ελάχιστα πάνω από αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. πιστεύω ότι σχεδόν κανείς δεν έγραψε καλές βαθμολογίες. Το 12 θα είναι άριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως,όσοι βρεθούν τυχεροί και πάρουν δεκαριά και οι βαθμολογητες δεν βάλουν 9 θα περάσουν γιατί το δέκα με το εννιά εξαρτάται και το πώς θα είναι ο βαθμολογητης εκείνη την στιγμή,Επισης φοβάμαι πολύ ότι θα φθάσουμε στο σημείο από τις πολλές ισοβαθμίες να κριθεί το αποτέλεσμα και από το αν τα πτυχία μας έχουν συναφη μαθήματα με την νομική το λέει ο νόμος στην περίπτωση ισοβαθμίας

      Διαγραφή
  54. Παιδιά δε θέλω να σας απογοητευσω αλλά εγώ πιστευω οτι θα υπάρχουν καλές βαθμολογίες αρκετές. Εδώ που έχει γίνει χαμός μπορεί να γράφουμε 10-15 άτομα και να μην αντιπροσωπεύουμε το συνολο. Πολλοί ήταν ευχαριστημένοι από το πως έγραψαν εκείνη τη μέρα και θεώρησαν βάτα τα θέματα αν και απαιτητικά. Και προφανώς δεν είναι μέσα σ αυτους απλώς επειδή διαβάζω ότι ότι θα μπει κάποιος με 10 10 10 σίγουρα κλπ, ας μην τα γράφουμε αυτα γιατί μετά θα απογοητευτουν πολλοι.. Το καλοκαίρι η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρη συγκριτικά με άλλες χρονιές. Τώρα μπορεί να πήγαν να δώσουν πολλοι παραπάνω. Πιστευω θα υπάρχουν άτομα που τα έχουν πάει πολυ καλα. (Και ξαναλέω δεν ανήκω σ αυτους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι ότι πρέπει να συμφωνήσω και καλό είναι να το αναφέρουμε κι αυτό για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα μετά! Ούτε εγώ είμαι μεταξύ εκείνων που περιμένουν προβιβασιμους βαθμούς, αλλά δεν θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν στη μεγάλη φετινή συμμετοχή 48 άτομα με καλές βαθμολογίες, χωρίς δηλαδή να απαιτείται να περάσει κάποιος με >10

      Διαγραφή
    2. Κοίτα να δεις ,κάνεις δεν ξέρει πως έχει γράψει το σύνολο αυτό είναι αλήθεια ,απλά αν κρίνω επειδή έδωσα τον Ιούνιο και τα θέματα ήταν πολύ ποιο εύκολα από του Δεκεμβρίου και αν δεις τι βαθμούς έγραψαν αυτοί που πέρασαν ειδικά στο αστικό και συνταγματικό θα καταλάβεις ότι οι υποψήφιοι δεν γράφουν καλά σε εύκολα θέματα συγκριτικά πάντα με αυτά του Δεκεμβρίου,θα γράψουν σε τόσο δύσκολα εκτός ύλης και διφορούμενα???,τώρα αν συμμετείχαν αυτή την φορά όλοι οι φοστηρες τι να σου πω.βεβαια πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες (διαβλητοτητα, επιτήρηση,αν κάποιοι έχουν δώσει 6-7 φορές οπότε τα έμαθαν όλα απέξω και παπαγαλια)όλα μέσα στο παιχνίδι είναι ,μην γελιομαστε θέλουμε να μπούμε στην ποιο περιζήτητη σχολή της χώρας και δεν μιλάμε για παλελληνιες εξετάσεις αλλά για κατατακτήριες.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς. Το λέω γιατί κι εγώ που δεν ήξερα άτομα γιατί δεν ημουν σε φροντιστήριο, βγαίνοντας βρήκα μια παρέα παιδιών από φροντιστήριο που είχαν γράψει όλοι καλά σχετικά απ όσο είπαν και τα χαρακτήρισαν βατα. Δε σημαίνει κάτι το φροντιστήριο, απλώς θέλω να πω ότι μεταξυ τους διασταύρωσαν αυτά που έγραψαν και προφανώς τα πήγαν καλά και δεν έχουν λόγο να έρθουν να γράψουν εδώ τι και πως. Ουτε να αναζητήσουν εδώ τις απαντήσεις τη στιγμή που μπορουν να μιλήσουν με τους καθηγητές τους. Επομένως τα σχόλια εδώ δε θεωρώ ότι είναι 100% αντιπροσωπευτικά. Κι εγώ λοιπόν πιστευω οτι 48 απο τοσα πολλα άτομα θα έχουν πιασει τα θέματα αν όχι όλα, σε μεγαλο βαθμό.

      Διαγραφή
    4. Ποιες απαντήσεις μπορούν να αναζητήσουν;δεν είδες εδώ ότι δύο δικηγόροι δώσανε δύο διαφορετικές απαντήσεις για το αστικό.Μετα από αυτό κατάλαβα ότι οι εξετάσεις και τα θέματα ήταν μάπα.ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
  55. Όσο για την συμμετοχή κανανε αίτηση 567,στην οδό Σίνα κάθε μέρα δεν έβλεπα πάνω από 100 άτομα θα μου πεις έχει άλλες δύο εισόδους ,άντε βάλε και από 100 σε αυτές σύνολο 300 περίπου,τον Ιούνιο 260 δώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστευω παραπανω θα δωσανε. Μακαρι να πεφτω έξω. Επίσης πιστευω οτι πολλοι που δώσανε το καλοκαίρι, δηλαδή με καλή προετοιμασία από περυσι τον Μάρτιο ή έστω τον Σεπτέμβριο πηραν πολυ πιο ευκολα την απόφαση να ξανασώσουν αφου ήταν κοντά σχετικά ο Δεκέμβριος και σίγουρα θα έχουν περισσοτερες πιθανότητες να τα πήγαν καλά. Τι να πω

      Διαγραφή
    2. Τον Ιούνη δώσανε 250 άτομα περίπου απ ότι έγινε γνωστό, και "φαινόταν" ότι δεν ήμασταν πολλοί, εντύπωση που δεν την σχημάτισα για τον Δεκέμβρη! Επίσης σωστά αναφέρεται ότι τον Δεκέμβρη συνερρευσαν υποψήφιοι που είχαν αποτύχει τον Ιούνη αλλά ήταν διαβασμένοι & υποψήφιοι που για τους χ.ψ λόγους δεν πήγαν τον Ιούνη, οπότε αρκετά διαβασμένοι.
      Αυτά που ανέφερα είναι μόνο μερικοί αντικειμενικοι κατά τη γνώμη μου παράγοντες που βαρύνουν αρκετά, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουμε ευθύς εξαρχής σε υποκειμενικες συνθήκες

      Διαγραφή
    3. Το αντίθετο ακριβώς γιατί τον Ιούνιο είχαμε περισσότερο χρόνο για διάβασμα οπότε με αυτή την λογική επρεοε να είχε υψηλές επιδόσεις που δεν είχε όμως ,δεν παίζουν αυτά ρόλο καθόλου ,έχουν περάσει παιδιά και με 4 μήνες προετοιμασίας,εγώ διάβαζα σχεδόν 15 μήνες και τα πήγα σκατα και τον Ιούνιο και τώρα ,οπότε όλα αυτά είναι να είχαμε να λέγαμε

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με όσα ειπωθηκαν. Επίσης και μόνο από τα σχόλια εδώ και το ενδιαφέρον, ήδη από την πρωτη μέρα των εξετάσεων, φαίνεται να υπήρξε μεγαλυτερη συμμετοχή. Γιατί και το συνταγματικό του Ιουνιου απ όσο διάβασα δεν ήταν ξεκάθαρο και το θέμα του αστικού μη αναμενόμενο αλλά δεν εγινε τόσος χαμός στα σχόλια. Ίσως κι αυτό λοιπόν να δείχνει τη μεγάλη συμμετοχή φέτος. Τον Ιουνιο ήταν μια δυσκολη περίοδος για πολλους που τελικά δεν πήγαν να δώσουν

      Διαγραφή
    5. Επίσης παιδιά μην τον ξεχνάτε παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη αν κάποιος διάβαζε τελευταία στιγμή το κεφάλαιο πχ της ηθικής αυτουργίας ίσως να αποτυπώσε καλύτερα την απάντηση ,εγώ πάντως που διάβαζα το βιβλίο σχεδόν ενάμιση χρόνο δεν το είδα και είπα οκ μια χαρά δυσκολευτικα πολύ ,μιλάμε για μια ύλη 1100 σελίδων μετά όλοι εύκολα τα λέμε αλλά δεν είναι και καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ κι εγώ πήγα με αυτοπεποίθηση στο ποινικό και πίστευα ότι το χω αλλά απάντησα ουσιαστικά τη μιση ερώτηση. Δε σημαίνει κάτι το ότι υπήρχε στο βιβλίο και ότι δεν ήταν πρακτικο

      Διαγραφή
    7. Το θέμα στο ποινικό ήταν δύσκολο όχι γιατί δεν υπήρχε μέσα στο βιβλίο σαφώς και υπήρχε ,απλά δεν ήταν από αυτά που τελευταία στιγμή θα δώσεις ιδιαίτερο βάρος ,κάποια στιγμή θα το διαβάσεις και θα συνεχίσεις για να καλύψεις το τέρας της ύλης.

      Διαγραφή
  56. Όσο για τη διαβλητοτητα, πραγματικα δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει στα αληθεια, πολλα ακουγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά τώρα δεν ξέρεις τι συμβαίνει? Τυχαίο που αργούν πάντα να τα ανακοινώσουν ??, πέφτει έλεγχος πριν τα βγάλουν στην φόρα.

      Διαγραφή
    2. Μπορει επειδη ειδικά στη νομική ειναι παρα πολλα τα γραπτά. Κι εγώ πιστευω οτι κάποιοι έχουν μέσο αλλά δεν είναι πολλοι

      Διαγραφή
    3. Και εγώ πιστεύω αυτό που λες ότι ελάχιστοι όχι πολλοί ξέρουν τα θέματα αλλά ελάχιστοι

      Διαγραφή
  57. Το 2020 τα βγάλανε 11 Φλεβάρη,οπότε πλησιάζει ο καιρός, φαντάζομαι η βαθμολόγηση θα έχει τελειώσει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως δεν απαντάνε στα τηλέφωνα

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι όσες φορές είχα πάρει παλαιότερα ήταν πολύ ευγενικοί και πάντα κάποιος απαντούσε,και στα email πάντα Έπερνα απαντήσεις,

      Διαγραφή
    3. είναι ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο με την υπεύθυνη για θέματα κατατακτηριων. Όσες φορές έχω πάρει δεν πήρα απάντηση. Άλλο να σου πουν μέχρι τέλη του μήνα άλλο μέχρι μέσα.

      Διαγραφή
  58. ξαναλεω οτι η γραμματεια μου ειπε οτι τελη φεβρουαριου θα βγουνε. 11-1 λειτουργει η γραμματεια. Ηρεμηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τόσο αργά πάλι ,αφού οι καθηγητές θαβτα έχουν διορθώσει διότι αυτόν τον μήνα θα έχουν και τα γραπτά των φοιτητών,άρα τα δικά μας σίγουρα θα τα διωρθωσαν ποιο μπροστά

      Διαγραφή
  59. Και να παίρνετε δε θα αλλάξει κάτι. Σε 3 εβδομάδες το πολύ θα ξέρουμε σίγουρα. Και σε αλλά τμήματα με πολύ λιγότερους υποψήφιους τόσο κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι σίγουρος ότι έχουν διορθωθεί τα γραπτά,απλά προφανώς έχει διαδικασία μετά , αποκάλυψη γραπτών , αποτύπωση των βαθμών αντιπαραβολες,

      Διαγραφή
  60. Κανένα νέο παιδιά με τα αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Η Θεσσαλονίκη μόλις τα έβγαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μαγείρεμα, ηδη από τα θέματα φάνηκε. Η γραμματεία δεν ξέρει ακόμα. Είπε ότι νωρίτερα από τέλη Φεβρουαρίου δεν θα τα βγάλουν. Είναι δυνατόν να μην έχουν ενημέρωση; ούτε τι γίνεται, ούτε πόσα άτομα έδωσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πήρες τηλ και σου είπαν πρίν από τέλη Φεβρουαρίου όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχουν διορθώσει ακόμα τα γραπτά,ίσως να λένε ψέματα από την γραμματεία για να μην έχουν το άγχος οι ίδιοι για το πότε θα τα βγάλουν,γιατί από αυτούς εξαρτάται μετά πόσο γρήγορα θα τα ανακοινώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εγώ δεν νομίζω να έχω ελπίδες έτσι κι αλλιώς με αυτά που έβαλαν. Λογικό είναι να τα έχουν διορθώσει, αλλά δεν γίνεται να λένε ότι δεν έχουν ενημέρωση ούτε και για τον αριθμό των ατόμων. Είναι τόσες λίγες οι θέσεις που θέλεις να ξέρεις ακριβώς πόσους ανταγωνιζεσαι. Προχειρότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το β ερώτημα στο αστικό όλοι θα το έχουν λάθος με βάση τις απαντησεις τους δικηγόρου,άρα έχουμε και λέμε, όσοι κάνανε και λάθος το α και γ ερώτημα ή ένα από τα δύο δεν είναι άδικο ρε παιδιά αυτό ,με ένα ερώτημα το οποίο ήταν εκτός ύλης????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και είναι. Θα μπορούσε να ακυρωθεί κιόλας. Ο δικηγόρος που απάντησε τελευταίος δείτε πόσο κομψά το είπε για αυτό που έκαναν φέτος. Κρίμα η Αθηνών φαίνεται ότι δεν έχει το επίπεδο της Θεσσαλονίκης στις κατατακτήριες.

      Διαγραφή
    2. Επίσης σχεδόν όλοι πιστευω θα έχουν δώσει μισή απάντηση στο ποινικο

      Διαγραφή
    3. Όταν λες μισή απάντηση στο ποινικό? Ότι δεν θα πήραν τις δύο περιπτώσεις ε; Ίσως ναι,πάντως ήταν δύσκολο και το ποινικό πολύ

      Διαγραφή
    4. Ναι αυτό εννοώ, όλοι λέγανε ναι ή όχι εκείνη τη μέρα. Λίγοι πιστευω πηραν και τις δυο περιπτωσεις

      Διαγραφή
    5. Δύσκολο θέμα και στο ποινικό ,δεν υπήρχε μάθημα φέτος που να ήταν εύκολο,τι γκαντεμια ήταν αυτή θεέ μου

      Διαγραφή