Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ "ΤΟ ΣΙΔΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ" ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ







Το βράδυ της 31ης Ιουλίου του 1955, ο Γιώργος Βεϊζαδές, συνιδιοκτήτης του καμπαρέ «Τζων Μπουλ» στην περιοχή της Τρούμπας του Πειραιά, διαπίστωσε πως έλειπε από την ντουλάπα του σπιτιού ένα χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων, σημαντικό ποσό εκείνη την εποχή. Υπέθεσε πως υπεύθυνη για την απώλεια αυτή ήταν η Σπυριδούλα (ψυχοκόρη). Αυτή το αρνήθηκε, αλλά οι Βεϊζαδέ επέμειναν και μάλιστα άρχισαν να την κτυπούν με τα χέρια και ένα ξύλινο αντικείμενο.

Το επόμενο πρωί, επανήλθαν στις απαιτήσεις τους, αλλά η Σπυριδούλα απαντούσε σταθερά πως δεν είχε ιδέα. Τότε, ο Γ. Βεϊζαδές την απείλησε πως αν δεν ομολογήσει με τη θέλησή της «έχει ένα μέσο που θα την κάνει να μιλήσει». 

Η Αντιγόνη Βεϊζαδέ μαζί με τον σύζυγό της αφού την έγδυσαν και με τη βία την έδεσαν ανάσκελα πάνω στο μεγάλο τραπέζι του σαλονιού, την "σιδέρωναν" με πυρακτωμένο σίδερο σε όλο της το σώμα για 2 συνεχόμενες ημέρες μέχρι να τους αποκαλύψει που είχε κρύψει τα χρήματα.

Έπειτα την κλείδωσαν στο δωματιό της χωρίς να της δώσουν όλο αυτό το διάστημα φαί και νερό. Την τρίτη ημέρα την μετέφεραν στο νοσοκομείο "εφευρίσκοντας" την εκδοχή του καυτού νερού. Επιπλέον, την απείλησαν ότι αν μιλήσει "θα την έκαιγαν με βενζίνη".

Ποιο το αξιόποινο του Γιώργου και της Αντιγόνης Βεϊζαδέ;



(η απάντηση σε επόμενη ανάρτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου