Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ Covid

 Ανακοινώθηκε ότι η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων θα γίνει μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων για το περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και θα γίνει αποκλειστικά με φυσική παρουσία και σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εξετάσεων θα γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος από τη Γραμματεία κάθε σχολής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σύμφωνα με το άρθρο πρώτο της υπ’ αριθμ. 160442/Ζ1 (Β΄5200/24.11.2020) απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Διεξαγωγή κατατακτηρίων εξετάσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021» ορίζεται ότι:

 

«1. Κατ’ εξαίρεση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού SARSCov 2, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. δεν πραγματοποιείται κατά το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην παρ. 3 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Φ1/192329/B3/13.12.2013 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 3185). Η διεξαγωγή αυτών πραγματοποιείται αποκλειστικά, μετά την άρση του έκτακτου μέτρου της αναστολής διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία, εντός του χρονικού διαστήματος που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε καμία περίπτωση πριν την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την ως άνω ανακοίνωση.

2. Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά καθορίζονται από την Πολιτεία.

3. Το πρόγραμμα των εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής υποδοχής του Α.Ε.Ι. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

4. Η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων δεν δύναται να πραγματοποιηθεί με μεθόδους εξ αποστάσεως ή εναλλακτικούς μεθόδους εξέτασης».

 

Από τη Γραμματεία

πηγή: https://www.law.uoa.gr/el/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/diexagogi_katataktirion_exetaseon_kata_to_akadimaiko_etos_2020_2021/

31 σχόλια:

  1. Εχουμε καποια εικονα ή κυκλοφορεί έστω καποια φήμη σχετικά με το πότε περίπου θα γίνουν οι κατατακτηριες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα ακόμα.. αν δεν τελειώσει το λοκντάουν δεν μπορούν να διεξαχθούν κατατακτήριες εξετάσεις.. βέβαια έχει να κάνει και με την κάθε σχολή και το πως θέλει αυτές να διεξαχθούν και πότε. Φαντάζομαι σύντομα θα έχουμε νεώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα
    Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ακύρωσης? Βασικά, με τα σημερινά δεδομένα τι είναι πιθανότερο, ακύρωση, αναβολή και διεξαγωγή ακόμη και πολύ αργότερα, διαφορετικός τρόπος εξέτασης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι επίσημο πέραν του "οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες". Είμαστε μέσα στην αβεβαιότητα και την αοριστία. Ας ακυρωθούν και ας πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό τον επόμενο Δεκέμβριο. Ούτως ή άλλως το εαρινό εξάμηνο δεν πρόκειται να το προλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ πως αν δεν γίνουν μέχρι Μάιο πάμε για του χρόνου τον Δεκέμβριο... Δεν νομίζω ότι θα πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ότι κι αν πούμε δυστυχώς παραμένει εικασία... Κρίμα που για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτές οι εξετάσεις δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση. Γνώμη μου, αν αποφασισθεί να γίνουν δια ζώσης θα είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρά θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα, μάσκες, αποστάσεις, αρνητικό covid test, οι εξετάσεις δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στα λεωφορεία, πάρκα, κατ οίκον επισκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά θα κοιτάξω να ρωτήσω αύριο τη γραμματεία της σχολής να δούμε τι γίνεται και θα σας πω...συγνώμη που δεν σας απαντώ αμέσως... είμαι παντού και πουθενά ορισμένες φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρώτησα και μου είπαν ότι αρχικά είχαν σκοπό μόλις βγαίναμε από το λοκνταουν να δίνατε κατατακτήριες δια ζώσης... ωστόσο.. μετά από αυτό που συμβαίνει που η κυβέρνηση το πάει από εβδομάδα σε εβδομάδα... σκέφτονται πως θα τις διενεργήσουν καθώς δεν μπορούν να χορηγήσουν βεβαιώσεις σε τόσο κόσμο για να έρθουν να γράψουν εξετάσεις.. ψάχνουν όμως τρόπο και θέλουν να διενεργηθούν οι κατατακτήριες οπότε λίγο υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ίδιος ο Υφυπουργός προχθές στο mega ερωτηθείς για τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων δήλωσε πως αποκλείεται να γίνουν Φεβρουάριο ή Μάρτιο λόγω εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου τον Φλεβάρη και διόρθωση γραπτών τον Μάρτιο. Εν συνεχεία δήλωσε πώς μετά την περίοδο αυτή θα επανεξεταστεί το ζήτημα και φυσικά ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής. Εν ολίγοις, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάβασα κ γω τις δηλώσεις του Υφυπουργου... Πάμε μετά την εξεταστική κ την βαθμολόγηση... Μας βλέπω για Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση; Έχει κουράσει νομίζω όλους τους υποψηφίους αυτή η κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντωμεταξύ ο κ.Συρίγος, ο οποίος έκανε δηλώσεις για κατατακτήριες μετά την εξεταστική και τις διορθώσεις των καθηγητών, ήταν ο ίδιος οποίος έκανε να διορθώσει τα γραπτά τρείς μήνες και φανατικός πολέμιος της εμβόλιμης εξεταστικής διότι έπληττε το κύρος της Παντείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λόγω της πανδημίας το υπουργείο ανέβαλε την διεξαγωγή των κατακτήριων εξετάσεων στα Πανεπιστήμια επ΄αόριστον ενώ μετά από σχεδόν ένα μισή μήνα από την ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Στην Λάρισα, συγκροτήθηκε ολιγομελή επιτροπή από υποψηφίους όπου συντάξανε μια επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας για άμεση επίλυση του θέματος.

    Η επιστολή
    Αξιότιμοι κύριε Υφυπουργέ και κύρια Υπουργέ Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και κατανοούμε ότι το έργο σας είναι δύσκολο την εποχή αυτή καθώς προτεραιότητα όλων αποτελεί η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία των εξετάσεων και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποια διευκρίνιση σχετικά με τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων για το έτος 2020-2021 και πλέον έχουν περάσει δυο μήνες από την φυσική ημερομηνία διεξαγωγής τους .

    Δεδομένου ότι οι εξετάσεις αυτές αποτελούν εισαγωγικές εξετάσεις εφάμιλλης εάν όχι ισάξιας δυσκολίας και σημασίας με αυτές των πανελλαδικών εξετάσεων θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μεριμνήσετε επ'αυτού στο άμεσο μέλλον. Από την πλευρά μας και κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους των τμημάτων σας παραθέτουμε κάποιες προτάσεις που ίσως να ήταν υλοποιήσιμες ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

    Δεδομένου ότι οι εξετάσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είναι αδύνατον να διεξαχθούν διαδικτυακά προτείνουμε τα παρακάτω:

    1. Να διατεθούν αίθουσες και να μοιραστούν οι υποψήφιοι ανά αίθουσα σύμφωνα με τον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τμ σύμφωνα με τις οδηγίες.

    2. Να γίνει η μετακίνηση των υποψηφίων από νομό σε νομό με σχετικό έγγραφο που θα εκδίδεται από την εκάστοτε σχολή και να επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

    Τέλος τονίζουμε πως για εμάς είναι υψίστης σημασίας να μεριμνήσετε επί του θέματος καθότι όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω οι εξετάσεις αυτές αποτελούν ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και οι υποψήφιοι από την μεριά μας έχουμε επιδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα την απαιτούμενη πειθαρχία και έχουμε καταβάλλει την πρέπουσα προσπάθεια (φροντιστήρια και επομένως οικονομική και χρονική επιβάρυνση) από την πλευρά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στη δυσκολία των εξετάσεων αυτών.

    Κυρίως, όμως ζούμε με την αβεβαιότητα πως οι κόποι μας θα πάνε χαμένοι καθώς η ζωη μας συνεχίζει να προχωρά.

    Πολλοί από εμάς έχουν ήδη οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και επαγγελματικές ή ειλημμένες υποχρεώσεις. Θα θέλαμε λοιπόν να δείξετε τον ίδιο σεβασμό προς το θεσμό, των κατατακτηρίων εξετάσεων που το ίδιο το υπουργείο έχει θεσπίσει ως μέσο εισαγωγικών εξετάσεων προς τα Πανεπιστήμια της χώρας και να φροντίσετε να διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις στο άμεσο μέλλον τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα . Η θέση αυτή είμαστε βέβαιοι πως βρίσκει σύμφωνους τους εκατοντάδες υποψήφιους κατατακτηρίων εξετάσεων σε όλη την χώρα.

    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    Αναμένουμε την απάντησή σας.

    Με τιμή,

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακάρι να έχουμε σύντομα εξελίξεις, αν και ήταν σαφές από τον Υφυπουργό ότι μέχρι τέλη Μαρτίου αποκλείεται. Ας υπάρξει όμως έστω κάτι οριστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η επιστολή αυτή με βρίσκει σύμφωνη κ αφορά όλους τους υποψήφιους κατατακτηριων ανεξαρτήτου τμήματος. Φαντάζομαι έχει σταλεί ήδη... Μήπως να σταλεί κ στο προφίλ στο φβ του Υφυπουργου για να ακούστουμε περισσότεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα μπορούσαμε να συντάξουμε μια επιστολή και εμείς σαν υποψήφιοι με προτάσεις για την διεξαγωγή. Αν δεν ακουστούμε πολύ φοβάμαι οτι απλά θα μας αγνοήσουν. Οι κατατακτήριες είναι, πράγματι, ένας πολύ σημαντικός θεσμός. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν τα καταστήματα περιποίησης νυχιών και να μην έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε εξετάσεις. Λύσεις υπάρχουν πάρα πολλές θεωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ... Μήπως γνωρίζει ο ανώνυμος 12:11 πως οργανώθηκε κάτι τέτοιο; πως ήρθαν σε επαφή οι υποψηφιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απ οτι είδα οι εξετάσεις για το δοαταπ θα γίνουν κανονικά!!! σοβαρά τώρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γνωρίζει κάποιος τί ώρες απαντά η γραμματεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στείλε μέιλ, απαντάνε πάντα κ αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για κατατακτήριες χρειάζεται φροντιστήριο; Και αν ναι, γγνωρίζει καποιος κανένα καλο και σχετικά οικονομικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδιά εμένα μου είπαν από τη σχολή ότι:

    (α) Θα γίνουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οι κατατακτήριες 2020-2021 πριν από τις επόμενες κατατακτήριες και

    (β) Σκέφτονται να γίνουν μετά το Πάσχα όταν θα δοθεί το πράσινο σήμα και για τις πανελλαδικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Lina Mylona επιτέλους κ κάτι αισιοδοξο... Ανάμενουμε λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λογω δουλειας εχω τελειωσει αστικο και συνταγματικο προλαβαινω να διαβασω ποινικο απο μυλωνοπουλο σε ενα μηναθα βγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν βγαίνει ποινικό σε ένα μήνα.. είναι 1000 σελίδες.. και είναι ένα αντικείμενο πολύ δύσκολο...θα σου πρότεινα να διαβάσεις τις φροντιστηριακές μου σημειώσεις στο γενικό ποινικό που βρίσκονται στο academia.edu/Lina Mylona και να διαβάσεις πολύ καλά μα πολύ καλά το δεύτερο βιβλίο του Μυλωνόπουλου από εκεί μπαίνουν τα περισσότερα θέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι φροντιστηριακές μου σημειώσεις το μόνο κακό που έχουν είναι ότι δεν περιέχουν τις αλλαγές του ΠΚ από 1/7/2019 αυτές θα τις βρεις στην αιτιολογική έκθεση του νέου ποινικού κώδικα σελ. 4-7 εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/k-poinkod-eis-NEO.pdf

    Επίσης, για να μη ψάχνεις οι φροντιστηριακές σημειώσεις ΠΚ είναι εδώ: https://www.academia.edu/37533920/%CE%A6%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF_pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σ' ευχαριστω παρα πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδιά καλημέρα, οι παραγραφές είναι εντός για τις γενικές αρχές; Στη γραματεία λένε εκτός και στη ύλη είναι μέσα!

    ΥΓ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα Υποψήφιε σε Απόγνωση! εγώ γνωρίζω ότι είναι εντός της ύλης οι παραγραφές. Απλά δεν έχουν πέσει ποτέ ως τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο, μετά το Πάσχα θα δωθεί ημερομηνία για τις κατατακτήριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή