Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τα θέματα έστειλε φίλος που παρακολουθεί το blog, και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό. Όποιος θυμάται περισσότερο τα πρακτικά, ή έχει κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις, ας γράψει στα σχόλια ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να τα συμπληρώσω. 
Ευχαριστώ και πάλι και καλά αποτελέσματα σε όλους!


Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο: 
Θεωρία: Διπλωματική προστασία - μονομερείς δικαιοπραξίες -  μαλακό δίκαιο. 
Το πρακτικό είχε να κάνει με συνθήκη

Εισαγωγή στην επιστήμη του δικαίου:
Αποτελούν τα δικαιώματα αντανάκλαση υποχρεώσεων;

Συνταγματικο Δίκαιο : 
Σχολιάστε το άρθρο 120, παρ. 4 και να αναφέρετε σύμφωνα με το άρθρο πότε έχουμε  κατάλυση του Συντάγματος και πότε παραβίαση.

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Λοιπόν, όσον αφορά τα θεωρητικά θέματα, στην Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου η ερώτηση ήταν ακριβώς η εξής: Αποτελούν τα δικαιώματα αντανάκλαση υποχρεώσεων?
    Στο Συνταγματικό δίκαιο η ερώτηση είχε ως εξής: Πως διακρίνεται ο όρος "κατάλυση" του Συντάγματος στο Αρθρο 120, παρ. 4 του Συντάγματος, από την παραβίασή του?
    Θαρρώ πως έχει σημασία η ακριβής διατύπωση της ερώτησης. Πάντως βατά μου φάνηκαν τα θέματα φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο, η διατύπωση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, διότι μια μικρή αλλαγή σε μια φράση ή στη σειρά των λέξεων, μπορεί να σημαίνει ότι ζητάνε κάτι άλλο. Από την άλλη, λογικό να μην θυμάστε και επακριβώς τι έχει ζητηθεί, για αυτό και εγώ πάντα ζητάω παρατηρήσεις και διορθώσεις. Ευχαριστώ πολύ λοιπόν! Καλά αποτελέσματα σε όλους, κι αν κάποιος έχει σημειώσει το πρακτικό για το Διεθνές το περιμένουμε κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδη η κ.Λινα το τρέχει το ολο το θεμα χωρίς να εχει κάποιο κέρδος και βοηθάει πιστευω αρκετό κόσμο ειναι λιγο άσχημο έστω και κάποια ατομα που πανε φροντηστηριο κατατακτηριων και ενω εχουν περάσει να μη πούνε κάποιο πρακτικό κάποιο σος θεμα που δινουν για να βοηθήσουν κι άλλους. Δε λεω να βγούμε και να πούμε ολοι τα θεματα που δινουν τα φροντιστήρια που κάποιοι κανουν αλλα έστω 1-2 πράγματα να μαζευτεί κατι ακομη για νομικη απθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα θα ήθελα να δώσω φέτος κατατακτήριες στη νομική. Μήπως κάποιος μπορεί να με εξυπηρέτηση σε βιβλία και σημειώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια στο συνταγματικο πρεπει να θυμομαστε απεξω τα αρθρα ? Γιατι αν ισχυει αυτο θα γινει πολυ πιο δυακολη η εξεταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλέξανδρε καλησπέρα, αν δεις την προκήρυξη των εξετάσεων θα δεις ότι επιτρέπεται το Σύνταγμα, άρα σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ξέρετε απ' έξω τα άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά, χαίρετε! Θέλω να δώσω κατατακτήριες φέτος στη νομική ΑΠΘ. Μπορείτε να μου πείτε, πλην του μαθήματος της εισαγωγής στην επιστήμη του δίκαιου, που είναι σαφές ότι θέλει το βιβλίο του Τάκη και Σταμάτη, στα αλλα δυο μαθήματα, ποια βιβλία να προμηθευτώ, για να έχω επιτυχές διάβασμα ;;
    Ευχαριστώ πολύ ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα,τα συγγραμματα απο που θα μπορουσα να τα προμηθευτω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Ανώνυμε, εκτός από νομικά βιβλιοπωλεία, μπορείς να τα βρεις και στις βιβλιοθήκες των νομικών σχολών. τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσεις ποιο βιβλίο από τα προτεινόμενα προτιμάς, σίγουρα βολεύει να τους ρίξεις και μια ματιά πριν και στις περισσότερες μπορείς να βγάλεις φωτοτυπία ένα μεγάλο μέρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα παιδια

    γνωριζει καποιος αν στην εισαγωγη στην επιστημη του δικαιου μπαινουν μονο θεωρητικά θεματα η και πρακτικα?

    αν πεφτουν πρακτικα εχει καποιος καμια προταση ?

    ευχαριστω πολυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μονο θεωρητικα θεματα μπαινουν,το λεει ξεκαθαρα στην προκηρυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σας , μήπως γνωρίζει κανείς τα θέματα των φετινών κατατακτηρίων ? Για τα θέματα του 2022 .Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή