Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΡΧΗ...

Τελείωνα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν μου ήρθε η φαεινή ιδέα να δώσω για άλλη μια φορά κατατακτήριες εξετάσεις (καθώς στο Πανεπιστήμιο είχα βρεθεί μετά από κατατακτήριες εξετάσεις από ΤΕΙ Λογιστικής Πειραιά) και αυτή τη φορά για τη Νομική Αθηνών. Μόλις από το 2002 πιστεύω, είχε αλλάξει ο νόμος και μπορούσαν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις και παιδιά από ΤΕΙ και μάλιστα με ποσοστό 5%!!!
Ξεκίνησα λοιπόν να ψάχνομαι, τι μαθήματα δίνουν, τι βιβλία θα έπρεπε να μελετήσω, αν υπήρχαν φροντιστήρια για να παρακολουθήσω και άλλα πολλά.
Όποιος με άκουγε μου έλεγε δεν είσαι καλά που θα ξαναδώσεις εξετάσεις, σε τι θα σου χρησιμεύσει ένα ακόμα πανεπιστήμιο αλλά εγώ εκεί ακάθεκτη. Ήθελα να μπω στην Νομική. Και όχι οποιαδήποτε Νομική. Την Νομική Αθηνών!
Πήγα και από εκεί, θαύμασα το κτίριο, το παλιό τότε, έψαχνα για σημειώσεις, για παλιά θέματα, για βιβλία, για παιδιά που σπουδάζουν εκεί και θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου μου. Και πραγματικά μάζεψα πολλές πληροφορίες αλλά τη σημαντικότερη δεν θα μπορούσα να την υλοποιήσω.
Και αυτή ήταν ότι επειδή τα μαθήματα που δίνουμε ήταν οι Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου, το Συνταγματικό Δίκαιο του Α Εξαμήνου και το Γενικό Ποινικό Δίκαιο του Β Εξαμήνου, θα μπορούσε κάποιος που δεν εργάζεται να παρακολουθήσει χωρίς να είναι φοιτητής για ένα χρόνο (και το εαρινό και το χειμερινό εξάμηνο) τα μαθήματα αυτά, να συμβουλευτεί τους καθηγητές, να συμβουλευτεί από τα παιδιά που είχαν χάσει το μάθημα πως περίπου πρέπει να κινηθεί και άλλα πολλά.
Αλλά αυτό για μένα.... άπιαστο όνειρο καθώς έπρεπε να εργάζομαι από τα άγρια χαράματα μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα για το προς το ζην.
Έτσι πήγα την πρώτη φορά να δώσω χωρίς να είμαι καλά προετοιμασμένη. Το αποτέλεσμα, ούτε τη βάση και στα τρία μαθήματα. Δεν έδωσα σημασία όμως, γιατί το σημαντικότερο ήταν ότι είχα πια μια εμπειρία για να συνεχίσω, είχα δει πως παίζει με τα θέματα και είχα μια πρώτη επαφή με εκείνους που προσπαθούν κάθε χρόνο να περάσουν στην Νομική.
Αυτά για σήμερα, θα ξαναγράψω σύντομα, μαζί με τα πρώτα κομμάτια από την ύλη του πρώτου μαθήματος. Να είστε όλοι καλά και να μην ανησυχείτε, έχω την πρόθεση να σας τα πω όλα, να σας βοηθήσω όσο μπορώ, να τα καταφέρετε και εσείς να μπείτε στη Σχολή.